Coronavirus

Regel uw zaken zoveel mogelijk online. Is dit niet mogelijk? Alleen dan kunt u op afspraak terecht in het gemeentehuis. Hierbij is het dragen van een mondkapje verplicht. Blijf thuis als u grieperig of verkouden bent. Informatie over het coronavirus vindt u op www.beuningen.nl/coronavirus.

Trouwambtenaren

De vier trouwambtenaren van de gemeente Beuningen stellen zich graag aan u voor.

De trouwambtenaren zijn buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, ook wel afgekort tot BABS.

Yvonne Braspenning – Roukens

BABS Yvonne Braspenning

“Het huwelijk is iets magisch. Een moment van verbintenis in het leven van twee mensen.”

Sinds 2009 woon ik met mijn gezin in de wijk “de Beuningse Plas” in Beuningen. Hier wonen en werken we en ben ik deeltijd werkzaam in ons eigen bedrijf. Dit doe ik met ontzettend veel plezier.

Als 17-jarig meisje mocht ik het huwelijk van mijn zus en zwager “bezegelen” samen met hun trouwambtenaar.  En vanaf die tijd heb ik altijd geroepen; “ooit wil ik dit ook doen”. Ik vond en vind het huwelijk namelijk iets magisch. Een moment van verbintenis in het leven van twee mensen.

Ik vind het heel bijzonder om bruidsparen te kunnen begeleiden en een bijdrage te mogen leveren aan één van de “mooiste-dagen-van-hun-leven”. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen verhaal om tot een huwelijk te komen. Ik vind het heerlijk om in die verhalen te duiken en dit te vangen in een mooi verhaal. Om precies de spijker op zijn kop te slaan. Eigentijds, met diepgang maar ook met humor.

Ik hoor graag jullie verhalen en wat jullie eigen ideeën en wensen zijn om dit te vertalen naar een prachtige ceremonie die daar helemaal op aansluit. Een ceremonie kan naar mijn idee namelijk niet persoonlijk genoeg zijn, zodat ik er jullie magische moment van kan maken!
 

Yvon Scholten

BABS Yvon Scholten

Van harte proficiat! Jullie willen gaan trouwen of een partnerschap registreren. Wat leuk dat dit gaat gebeuren in de gemeente Beuningen.
Als trouwambtenaar mag ik jullie begeleiden naar het belangrijkste moment van deze dag, het JA woord. Wat een mooie ervaring!

Ik vind het bijzonder dat ik even in het leven van twee mensen mag stappen, hun unieke geschiedenis en toekomstplannen mag aanhoren en deze ga verwoorden tijdens een ceremonie.

Naast de wettelijke regels van de huwelijksvoltrekking of het geregistreerde partnerschap is er ook beperkte ruimte voor een persoonlijke invulling. Dit en nog veel meer bespreken we tijdens onze ontmoeting. Het is een bijzonder moment om te zien hoe twee mensen, in het bijzijn van familie en vrienden, die belofte aan elkaar doen door ‘ja’ te zeggen. ‘Ja’ voor elkaar en ‘ja’ voor een gezamelijke toekomst. Zo is er het jonge bruidspaar dat niet kan wachten om een nieuwe weg in te slaan, het samengestelde gezin dat bruist van energie of het wat oudere bruidspaar dat levenservaring uitstraalt, allemaal spreken ze de liefde hardop uit. Het is dan mijn taak om het ja-woord dat gouden randje mee te geven.

Ik kijk er enorm naar uit om jullie te ontmoeten!
 

Anke Mathijssen-Jousma

BABS Anke Mathijssen Jousma

Mijn naam is Anke Mathijssen-Jousma, sinds 1998 ben ik Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand, kortgezegd BABS. In mijn ogen het leukst denkbare beroep dat een mens kan uitoefenen. Elke verbintenis is een nieuwe uitdaging en elke ceremonie is weer anders. Daarbij staat het paar altijd centraal. Of het nu gaat om trouwen, het geregistreerd partnerschap of de omzetting van een partnerschapsregistratie naar een huwelijk; jullie gaan een speciaal moment in je leven meemaken.

Om het ook echt de ceremonie te laten zijn die bij jullie past, maak ik graag een afspraak om elkaar een beetje te leren kennen. Aan eventuele wensen kom ik zoveel mogelijk tegemoet, maar het moet natuurlijk wel binnen de kaders van de wetgeving passen. Samen komen we daar zeker wel uit, waarna ik een sprankelende en persoonlijke ceremonie voorbereid waarin jullie verhaal maar zeker ook een vleugje humor te verwachten is. Het is altijd weer fantastisch om als BABS een bijdrage te mogen leveren aan de bijzondere dag van twee mensen die kiezen voor een leven met elkaar. Misschien wel van jullie dag.
 

Nico Remers

BABS Nico Remers

Nico Remers, begin 60, jong van geest en uiterlijk, creatief, zeker ook met woorden.

Jullie mooiste dag op een prachtige locatie in de gemeente Beuningen met mij als Buitengewoon Ambtenaar van de  Burgerlijke Stand. Ik voltrek mijn huwelijken in een ongedwongen, soms luchtige sfeer. Met humor als dat kan en uiteraard serieus tijdens het officiële gedeelte.
Het is jullie trouwdag. In goed onderling overleg tijdens een voorgesprek maken we er samen de dag van die jullie voor ogen hebben. In het bijzijn van jullie getuigen, familie en al jullie dierbaren stralen jullie, vol liefde en genegenheid naar elkaar, met als hoogtepunt het wederzijds JA-woord.

Ik kijk ernaar uit om er samen met jullie een heel mooie en persoonlijke ceremonie van te maken. Het wordt jullie prachtige trouwdag. Naast het traditionele man-vrouw huwelijk, vind ik het ook heel mooi en bijzonder om twee mannen, cq twee vrouwen, met elkaar in de echt te verbinden.Mocht het nodig zijn om (een deel van) de ceremonie in het Engels te doen, dan is dat ook geen probleem