Geldzorgen

Heeft u moeite om rond te komen? Bent u bang om in de schulden te raken en wilt u dat voorkomen? Of heeft u al te maken met aanmaningen van schuldeisers? Vraag dan om hulp, voordat de situatie uit de hand loopt. Neem contact op met het Sociaal Team via telefoonnummer 14 024 of per e-mail via sociaalteam@beuningen.nl. Het Sociaal Team is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur.

Wat kunt u zelf doen?

 • Lees meer over hoe u zelf uw schulden kunt oplossen: www.zelfjeschuldenregelen.nl
 • Heeft u schulden of kent u iemand met schulden en wilt u helpen? Kijk op www.komuitjeschuld.nl. Want iedereen – jong, oud, rijk, arm – kan onverwacht in de financiële problemen komen en schulden krijgen. Ondernemer Marc Mulder is uit zijn schuld gekomen. Lees zijn verhaal en tips op de website van 'Kom uit je schuld'.
 • Kijk voor advies en regelingen op de pagina Werk en uitkering.
 • Heeft u (tijdelijk) minder inkomen? Pas uw uitgaven zoveel mogelijk aan en bekijk of u recht heeft op toeslagen en regelingen via Bereken uw recht of de Belastingdienst. Breng uw inkomen in kaart met bijvoorbeeld dit budgetoverzicht (Excel, 35kb) . Lees meer over het op orde brengen van uw financiële administratie op de website van Humanitas.
 • Neem contact op met de instanties (verhuurder, energieleverancier, zorgverzekeraar etc.) als u uw vaste lasten of rekeningen niet of niet op tijd kunt betalen. Leg uw situatie uit en maak betaalafspraken. Gebruik daarbij eventueel de voorbeeldbrief van Nibud.
 • Vraag uitstel van belastingaangifte bij de Belastingdienst via 0800-0543 (keuze 3) als u momenteel niet geholpen kunt worden door een adviseur/begeleider bij het doen van aangifte.
 • Heeft u een vraag over een brief, formulier of wilt u graag met iemand sparren over bijvoorbeeld uw huidige financiële situatie? Dan is Stichting Perspectief er voor u met Administratie voor elkaar. Bel of stuur een WhatsApp-bericht naar telefoonnummer 06 22064927. Of mail uw vraag naar valeriebekkers@stg-perspectief.nl.

Bijzonderheden

 • Neem contact op met het Sociaal Team via telefoonnummer 14 024 of per e-mail via sociaalteam@beuningen.nl. Het Sociaal Team is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur. Binnen 4 weken neemt het Sociaal Team contact met u op voor een afspraak.
  • Het Sociaal Team kijkt samen met u wat er aan de hand is en maakt samen met u een plan van aanpak.
  • Als dat nodig is, verwijzen zij u door naar Bureau schuldhulpverlening / GKB+ Nijmegen voor een aanvraag schuldregeling.
 • Heeft u met spoed hulp nodig omdat u uit uw huis wordt gezet of wordt uw gas of water binnenkort afgesloten? Bel dan meteen met de balie Zorg en Inkomen via telefoonnummer 14 024 of met Bureau schuldhulpverlening GKB+ in Nijmegen via telefoonnummer 024 329 8040.