Coronavirus

Regel uw zaken zoveel mogelijk online. Is dit niet mogelijk? Alleen dan kunt u op afspraak terecht in het gemeentehuis. Hierbij is het dragen van een mondkapje verplicht. Blijf thuis als u grieperig of verkouden bent. Informatie over het coronavirus vindt u op www.beuningen.nl/coronavirus.

Geldzorgen

Heeft u moeite om rond te komen? Bent u bang om in de schulden te raken en wilt u dat voorkomen? Of heeft u al te maken met aanmaningen van schuldeisers? Vraag dan om hulp, voordat de situatie uit de hand loopt. Neem contact op met het Sociaal Team via telefoonnummer 14 024 of per e-mail via sociaalteam@beuningen.nl. Het Sociaal Team is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur.

Wat kunt u zelf doen?

 • Lees meer over hoe u zelf uw schulden kunt oplossen: www.zelfjeschuldenregelen.nl
 • Heeft u schulden of kent u iemand met schulden en wilt u helpen? Kijk op www.komuitjeschuld.nl. Want iedereen – jong, oud, rijk, arm – kan onverwacht in de financiële problemen komen en schulden krijgen.
 • Kijk voor advies en regelingen op de pagina Werk en uitkering.
 • Heeft u (tijdelijk) minder inkomen? Pas uw uitgaven zoveel mogelijk aan en bekijk of u recht heeft op toeslagen en regelingen via Bereken uw recht of de Belastingdienst. Breng uw inkomen in kaart met bijvoorbeeld dit budgetoverzicht (Excel, 35kb) . Lees meer over het op orde brengen van uw financiële administratie op de website van Humanitas.
 • Neem contact op met de instanties (verhuurder, energieleverancier, zorgverzekeraar etc.) als u uw vaste lasten of rekeningen niet of niet op tijd kunt betalen. Leg uw situatie uit en maak betaalafspraken. Gebruik daarbij eventueel de voorbeeldbrief van Nibud.
 • Vraag uitstel van belastingaangifte bij de Belastingdienst via 0800-0543 (keuze 3) als u momenteel niet geholpen kunt worden door een adviseur/begeleider bij het doen van aangifte.
 • Heeft u een vraag over een brief, formulier of wilt u graag met iemand praten over bijvoorbeeld uw huidige financiële situatie? Dan is Stichting Perspectief er voor u met Administratie voor elkaar.

Bijzonderheden

 • Neem contact op met het Sociaal Team via telefoonnummer 14 024 of per e-mail via sociaalteam@beuningen.nl. Het Sociaal Team is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur. Binnen 4 weken neemt het Sociaal Team contact met u op voor een afspraak.
  • Het Sociaal Team kijkt samen met u wat er aan de hand is en maakt samen met u een plan van aanpak.
  • Als dat nodig is, verwijzen zij u door naar Bureau schuldhulpverlening / GKB+ Nijmegen voor een aanvraag schuldregeling.
 • Heeft u met spoed hulp nodig omdat u uit uw huis wordt gezet of wordt uw gas of water binnenkort afgesloten? Bel dan meteen met het Sociaal Team via telefoonnummer 14 024 of met Bureau schuldhulpverlening GKB+ in Nijmegen via telefoonnummer 024 329 8040.