Coronavirus

Regel uw zaken zoveel mogelijk online. Is dit niet mogelijk? Alleen dan kunt u op afspraak terecht in het gemeentehuis. Hierbij is het dragen van een mondkapje verplicht. Blijf thuis als u grieperig of verkouden bent. Informatie over het coronavirus vindt u op www.beuningen.nl/coronavirus.

Snelfietsroute Nijmegen - Beuningen: Batavierenpad

Tussen Beuningen en Nijmegen ligt het Batavierenpad. Dit is de snelfietsroute tussen Beuningen en Nijmegen. Het Batavierenpad bestaat eigenlijk uit twee routes. De noordelijke route gaat via de Van Heemstraweg naar het centrum van Nijmegen en de zuidelijke route gaat vanuit de wijk Tinnegieter in Beuningen naar Winkelsteeg, Goffert en Heyendaal.

Twee fietsers wacht voor het stoplicht bij de Koningstraat in Beuningen bij de start van de zuidelijke snelfietsroute tussen Beuningen en Nijmegen

De zuidelijke route: richting Winkelsteeg, de Goffert en Heyendaal

Deze snelfietsroute is bijna klaar. De route loopt vanaf de Koningstraat bij de Schoenaker via de Klokkengieter, Pompenmaker en Glazenier naar de Burgemeester Van Suchtelenstraat en de Pieckelaan. Deze route is verkort en loopt deels langs het water en groen in de wijk Tinnegieter.

De noordelijke route: richting centrum Nijmegen

De route loopt vanaf de Schoenaker over de Van Heemstraweg via Sluis Weurt naar Nijmegen. Daar vervolgt de route via de nieuwe wijk Koningsdaal (bij Honigcomplex) door naar de Hezelpoort het stadscentrum in. Het Beuningse deel is sinds mei 2017 gereed.

Feestelijke opening

Op maandag 11 september 2017 openden wethouder Piet de Klein, wethouder van de gemeente Nijmegen Harriët Tiemens, gedeputeerde van de provincie Gelderland Connie Bieze en Wim Bot van de Fietserbod de snelfietsroute Nijmegen - Beuningen officieel. Ook werd de naam van de route bekendgemaakt: Batavierenpad. Deze naam is door inwoners van de gemeenten gekozen uit ruim 700 inzendingen.

Bord Batavierenpad snelfietsroute tussen Nijmegen en Beuningen

Sneller op de fiets tussen woning en werk

Samen met de gemeente Nijmegen, de Stadsregio Arnhem Nijmegen en de Fietsersbond werkte de gemeente Beuningen aan de snelfietsroute Nijmegen - Beuningen. Hierbij werden we ondersteund door de provincie Gelderland en het ministerie van Infrasctructuur en Milieu. Met dit project verleiden we forenzen om vaker de fiets te pakken in plaats van de auto. Het zijn snelle, directe, comfortabele en veilige routes over een langere afstand, waarbij fietsers zoveel mogelijk voorrang krijgen. Voor de herkenbaarheid hebben de snelfietsroutes rood asfalt. De snelfietsroutes zorgen voor een betere bereikbaarheid van de regio in een gezondere omgeving.

Meer informatie over alle snelfietsroutes in Gelderland leest u op www.snelfietsroutesgelderland.nl. Of bekijk onderstaand filmpje over het RijnWaalpad: