Parkeren

In de centra van Ewijk, Weurt en Winssen kunt u vrij parkeren. In het centrum van Beuningen geldt tijdens winkeluren een blauwe zone.
Maandag t/m donderdag van 9.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.
Buiten de blauwe zone hoeft u geen parkeerschijf te gebruiken. Op deze pagina staat ook informatie over andere vormen van parkeren. Bijvoorbeeld parkeerplaatsen voor elektrische auto’s.

Parkeren in Beuningen

Winkelcentrum Beuningen

In het winkelcentrum van Beuningen geldt een blauwe zone. Hier mag u maximaal 2 uur lang uw auto parkeren. Daarna kan een andere auto op deze plaats staan. Op deze manier is de parkeerdruk lager en kunnen er meer bezoekers van het centrum parkeren. In de blauwe zone mag u alleen in de parkeervakken staan en moet u een blauwe parkeerschijf met juiste aanvangstijd zichtbaar achter de voorruit leggen.

Woont u in het centrum van Beuningen en heeft u geen eigen parkeergelegenheid? Dan heeft u mogelijk recht op een ontheffing. We stappen momenteel over naar een makkelijke, digitale aanvraagportal voor ontheffingen. Daarom zijn (tijdelijke) ontheffingen met een verlopen datum nog een tijdje geldig. Onze handhavers zijn daarvan op de hoogte. Wijzigt uw kenteken, of wilt u als nieuwe centrumbewoner een ontheffing aanvragen? Vul dan het aanvraagformulier in via de rode knop hieronder.

Download aanvraagformulier

Shoppingpark De Heuve

Bij Shoppingpark De Heuve is gratis parkeerruimte beschikbaar bij de winkels en bedrijven. U kunt uw auto in de vakken voor het pand parkeren. Als het druk is, kunt u ook de parkeerplaatsen bij andere bedrijven gebruiken. Parkeren op de doorgaande weg is niet gewenst.

Gehandicaptenparkeerplaatsen

Op de parkeerterreinen in de gemeente zijn gehandicaptenparkeerplaatsen aanwezig. Bij deze parkeerplaatsen staat een verkeersbord gehandicaptenparkeerplaats. Als u een gehandicaptenparkeerkaart heeft mag u uw auto hier neerzetten. U moet de kaart zichtbaar achter de voorruit van uw auto leggen. Soms staat onder het verkeersbord een kenteken. Dan is de parkeerplaats alleen gereserveerd voor het voertuig met dat kenteken. Gehandicaptenparkeerkaarthouders kunnen zo’n parkeerplek aanvragen.

Parkeren met elektrisch voertuig

Gemeente Beuningen juicht het gebruik van duurzame elektrische voertuigen toe. Daarom is het op de volgende plekken in de openbare ruimte mogelijk om uw voertuig te parkeren en op te laden (twee oplaadstekkers per locatie):

  • Van Heemstraweg 46, Gemeentehuis, Beuningen
  • Julianaplein, nabij huisnummer 132, Beuningen
  • Leigraaf 2, De Tinnegieter, Beuningen
  • Forelgracht, nabij huisnummer 63, Beuningen
  • Koolzaadveld 1, Beuningen
  • Kruising Laan 1945 - Herdenkingsstraat, Weurt
  • Pastoor Hootsmansstraat, nabij huisnummer 5 (parkeerterrein de Klef), Ewijk
  • Molenstraat 2, De Paulus, Winssen

Er komen nog meer oplaadpunten bij. Ga naar www.oplaadpunten.nl voor een actieve kaart met daarop alle oplaadpunten in de gemeente Beuningen voor zowel auto, scooter en fiets.

Parkeren grote voertuigen

In de dorpskernen (uitgezonderd bedrijventerrein Schoenaker in Beuningen) is het parkeren van vrachtauto’s en bussen op werkdagen verboden tussen 18:00 uur en 08:00 uur. Dit staat op de verkeersborden bij de bebouwde komgrenzen. Daarnaast zijn er regels voor het stallen van grote voertuigen, zoals campers en caravans. Deze regels staan in de Algemeen Plaatselijke Verordening van gemeente Beuningen. De actuele A.P.V. vindt u op de website www.overheid.nl.

Fietsparkeren

In de centra kunt u uw (brom)fiets vrij parkeren. Gebruik daarvoor wel de aanwezige klemmen en rekken. Zorg er in ieder geval voor dat uw (brom)fiets niet de doorgang belemmert voor andere mensen. Voor elektrische fietsen en scooters zijn op diverse plekken oplaadpunten aanwezig. Deze zijn de raadplegen in deze actieve kaart op www.oplaadpunten.nl

Meer informatie

  • .Wilt u meer informatie over de parkeerontheffing dan kunt u contact opnemen met de gemeente Beuningen via telefoonnummer 14 024.