Coronavirus

Regel uw zaken zoveel mogelijk online. Is dit niet mogelijk? Alleen dan kunt u op afspraak terecht in het gemeentehuis. Hierbij is het dragen van een mondkapje verplicht. Blijf thuis als u grieperig of verkouden bent. Informatie over het coronavirus vindt u op www.beuningen.nl/coronavirus.

Elektrisch rijden

De gemeente Beuningen vindt het belangrijk dat haar kernen schoon, aantrekkelijk en bereikbaar zijn. Daarom stimuleert zij het gebruik van elektrisch vervoer met oplaadpunten.

Oplaadpunten

U vindt in de gemeente 30 openbare oplaadplekken. Langs de snelwegen in de omgeving (A15, A50, A73) staan ook al veel snellaadstations klaar voor gebruik. Kijk hier voor een actueel overzicht van alle oplaadpunten en hier voor een overzicht van de oplaadpalen in de gemeente.

Eigen oplaadpunt

Heeft u geen eigen oprit en wilt u een oplaadpunt aanvragen bij uw woning? Houd er dan rekening mee dat de gemeente hierin vooralsnog niet voorziet. Dit om teveel (tijdelijke) oplaadpunten in woonwijken te voorkomen. Er is sinds begin 2018 een netwerk met 30 openbare laadpunten in de gemeente beschikbaar. Ook wordt het accubereik van elektrische auto’s steeds groter en komen er steeds meer (super)snellaadstations bij commerciële aanbieders of tankstations.

Bijzonderheden

  • U activeert de oplaadpalen met verschillende laadpassen.
  • Maakt u gebruik van een openbaar oplaadpunt en is uw voertuig opgeladen? Maak de parkeerplaats dan zo snel mogelijk weer vrij voor andere mensen die willen opladen. U kunt zich aansluiten bij een social platform (app) voor elektrische rijders via www.social-charging.com.
  • Voorlopig plaatsen we geen nieuwe openbare oplaadpunten. We wachten de ontwikkelingen in het elektrisch vervoer even af.

Meer informatie

  • Bekijk en vergelijk verschillende aanbieders van laadpassen
  • Snellaadstations langs snelwegen in de Benelux
  • Social Charging: Er is een nieuwe gratis app voor elektrische rijders. Die zorgt ervoor dat EV-rijders kunnen praten met anderen die aan het opladen zijn bij een openbaar oplaadpunt. Dit zorgt weer voor een betere benutting en beschikbaarheid van de oplaadpunten.
  • Informatie over de ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen