Nieuw asfalt Mauritsplein

Tussen maandag 14 en woensdag 23 september krijgt het Mauritsplein in Beuningen nieuw asfalt. Dit geldt ook voor de wegen tussen het Kerkplein en het Mauritsplein en het Mauritsplein en de Wilhelminalaan.

Wat gaan we doen?

De asfaltdeklaag van het Mauritsplein is versleten en gaan we vervangen. Hiervoor sluiten we het Mauritsplein in gedeeltes af. Dit zorgt voor overlast die we proberen tot een minimum te beperken. Dit doen we onder andere door ervoor te zorgen dat het grootste deel van de parkeerplaatsen van het Mauritsplein tijdens de werkzaamheden bruikbaar blijft.

Planning

We voeren de werkzaamheden in fases uit. Hierdoor is steeds een deel van het Mauritsplein dicht.

Fase 1

Maandag 14 tot en met woensdag 16 september: zuidoostkant en het Julianaplein richting de Wilhelminalaan dicht > blauw op de afbeelding hieronder.

Fase 2

Donderdag 17 en vrijdag 18 september: middengedeelte van het Mauritsplein dicht > rood op afbeelding hieronder.

Fase 3

Maandag 21 tot en met woensdag 23 september: westkant inclusief de weg vanuit het Kerkplein richting het Mauritsplein dicht > groen op afbeelding hieronder.

Op een foto van het Mauritplein staat met gekleurde lijnen aangegeven wanneer welk deel van het plein dicht is door werkzaamheden.

Winkeliers en omwonenden

Tijdens fase 1 verwijderen we de paaltjes tussen de Bernardstraat en het Thorbeckeplein. Aanwonenden van het Julianaplein/Bernardstraat rijden tussen 14 en 16 september via het Thorbeckeplein om de werkzaamheden heen om bij hun woning te komen. Ook winkeliers komen via deze route bij (de achterkant van) hun winkel. Winkeliers en omwonenden ontvingen in de week van 7 september een brief waarin staat wat we doen en wanneer welk deel van het Mauritsplein dicht is. Ook lezen zij hoe zij hun winkel of woning tijdens de afsluiting bereiken.