Informatie over de Ecowieck

Ten westen van Beuningen, in de wijk Keizershoeve in Ewijk komt een gloednieuwe wijk. Een ecowijk. Er is hier ruimte voor 70 woningen. Bent u nieuwsgierig naar wat een ecowijk is en voor wie deze is bedoeld. Lees hier meer informatie.

Afbeelding waar de Ecowijk komt

Wat is een ecowijk?

Dat is een woonwijk met huizen die weinig energie verbruiken of zelfs energie opwekken. Ze zijn ook gebouwd met natuurlijke materialen. Daarnaast wordt de openbare ruimte ‘groen’ gevuld. Denk bijvoorbeeld aan veel groen, gezamenlijke tuinen en laadpalen. Een kenmerk van een ecowijk is ook de aandacht voor de groep van mensen die er woont. Denk daarbij aan ontmoetingsplekken of een tuin samen. Zie ook de folder over de Ecowieck.

30% van de ecowijk bestaat uit sociale koop/ huur.

Gekleurde ecologische woningen met zonnepanelen    Blauwe ecologische woning met groen ervoor   Ecologische appartementen

Voor wie is de ecowijk bedoeld?

Voor mensen die energiezuinig en/of ecologisch willen wonen, van de natuur houden en graag betrokken zijn bij elkaar.

Wat zijn de prijzen?

De huizen hebben verschillende prijzen. De bewoners bepalen zelf hoe duur de woning wordt. Er komt ook een gedeelte sociale koop/huur. 

Interesse of vragen?

Heeft u interesse of vragen? Bel dan met de gemeente via 14 024 en vraag naar Elma van Heerde. Of stuur een e-mail naar gemeente@beuningen.nl t.a.v. Elma van Heerde.

Op naar een energieneutraal Beuningen in 2040

De gemeente Beuningen wil in 2040 energieneutraal zijn. We wekken dan net zo veel duurzame energie op als in de hele gemeente wordt gebruikt. De gemeente werkt samen met inwoners, bedrijven en professionals aan verschillende activiteiten aan een energieneutraal Beuningen in 2040. De ecowijk is een van de activiteiten. Meer informatie leest u op www.energiekbeuningen.nl.

Meer informatie