Zorgmail

Regelmatig versturen wij als gemeente privacygevoelige informatie via e-mail aan inwoners, bedrijven en andere organisaties. Dit gebeurt steeds meer digitaal. En dat moet veilig gebeuren. Als gemeente zijn we wettelijk verplicht om persoonsgegevens te beschermen.

Met Zorgmail zorgen wij ervoor dat wij vertrouwelijke informatie per e-mail versturen volgens de modernste beveiliging. En dat niemand anders behalve degene voor wie het bericht is de inhoud van de e-mail kan lezen.

Hoe werkt het?

  • U ontvangt vanaf nu mail met vertrouwelijke gegevens via Zorgmail. Het onderwerp van de mail is dan “ZorgMail Secure e-mail – Nieuw bericht van gemeente Beuningen”.
  • In de mail staat een groene knop met de tekst: ‘Bericht lezen’. Als u daarop klikt, krijgt u een nieuwe e-mail met daarin een code. Hiermee opent u het bericht met die vertrouwelijke informatie.
  • Heeft de gemeente uw mobiele telefoonnummer? Dan krijgt u een code via sms. Met die code heeft u toegang tot uw beveiligde bericht.
  • Het bericht opent in een beveiligde internetomgeving. U kunt het daar lezen en ook veilig beantwoorden.

Alle informatie die u via Zorgmail van ons krijgt of die u aan de gemeente verstuurt kunnen anderen niet lezen of gebruiken .