Nieuwsberichten september

 • Aandacht voor jonge mantelzorgers

  01 oktober 2020

  Ben jij tussen de 9 en 30 jaar? Is er bij jou thuis iemand langdurig ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief? Maak jij je daarover vaak zorgen? Moet je thuis vaak meehelpen of zorg je vaak voor je familielid? Dan ben jij een jonge mantelzorger.

 • Honden: beleid, poep en trouwe viervoeters

  23 september 2020

  Een hond heeft vaak een bijzondere plek in een huishouden. Kinderen groeien er graag mee op en voor veel mensen brengt het veel gezelligheid in huis. Ook in onze gemeente zijn inwoners trotse bezitter van één of meer viervoeters. Behalve het plezier dat mensen aan honden kunnen beleven, ervaren zowel hondenbezitters als niet-hondenbezitters soms ook overlast. Wij krijgen regelmatig vragen hoe het nu precies zit met ons beleid. We praten met de wijkcoördinator van de gemeente. Hij is betrokken bij alle aspecten rondom honden in de gemeente en legt uit wat nu precies de spelregels zijn. De zon schijnt terwijl we vanuit het gemeentehuis uitkijken over de weilanden.

 • Gemeente en Waterschap over de waterstand in de Beuningse Plas

  17 september 2020

  De gemeente Beuningen en Waterschap rivierenland werken samen aan het watersysteem van de Beuningse Plas. Hierbij letten we op de waterstand en de waterkwaliteit. Het gebied de Beuningse Plas bestaat uit twee delen: de woonwijk en toekomstig recreatiegebied Beuningse Plas. We krijgen regelmatig vragen over hoe het zit met de waterstand. Hieronder leggen we dit uit.

 • N322 drie weekend afgesloten

  11 september 2020

  De provincie Gelderland werkt binnenkort aan de N322. Dit is de snelweg van knooppunt Ewijk richting Beneden-Leeuwen. Op deze ‘Maas en Waalweg’ vernieuwd de provincie het asfalt in drie weekenden.

 • Baggeren vijvers Tempelstraat en de Balmerd

  11 september 2020

  Vanaf half september baggeren we de vijvers aan de Tempelstraat en De Balmerd in Beuningen. De werkzaamheden starten in week 38 of 39 en duren ongeveer drie weken.

 • Maak geen afspraak via Afspraakloket.nl

  10 september 2020

  Afspraken bij onze gemeente zijn altijd gratis. Maak dus geen gebruik van bedrijven zoals afspraakloket.nl die daar geld voor vragen. Bij verschillende gemeenten in Nederland melden inwoners dat ze zijn opgelicht door deze website.

 • 'Eigen ervaringen delen kan lotgenoten enorm helpen’

  04 augustus 2020

  Onder #oogvoorelkaar plaatst de gemeente Beuningen portretten van mensen met een bijzonder verhaal. Hun verhalen gaan over leven met een ziekte of psychische klachten. En ze gaan over hoe belangrijk de mensen om je heen zijn en hoe je ondanks je situatie tóch doorgaat.

 • De Beuningse Taalhelden van 2020

  08 september 2020

  Mensen die laaggeletterden helpen om geschreven taal te begrijpen zijn helden. Taalhelden. Daarom reikte de gemeente op maandag 7 september tijdens de Week van Lezen en Schrijven de Beuningse Taalheldenprijzen uit aan onze grootste Taalhelden van dit jaar. De winnaars zijn Rob Nieuwpoort en Gerard van der Burgt. Twee inwoners van de gemeente met een bijzonder verhaal over laaggeletterdheid.

 • Beperkte dienstverlening op dinsdag 8 september

  03 september 2020

  Op dinsdag 8 september is onze dienstverlening beperkt. Dit heeft te maken met technische werkzaamheden aan onze systemen.

 • Alzheimercafé Beuningen

  02 september 2020

  Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Het eerste volgende bijeenkomst is op 14 september. Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Alzheimer Nederland, afdeling Regio Nijmegen, telefoon: 06 21 446 033

 • Uitreiking Beuningse Taalheldenprijs

  03 september 2020

  Laaggeletterdheid komt vaker voor dan je denkt. Voor mensen met lees- en schrijfproblemen is de stap naar een taalcursus vaak te groot. Dat is jammer, want deze vaardigheden kunnen je leven veranderen! Mensen die laaggeletterden helpen om geschreven taal te begrijpen zijn helden. Taalhelden. Daarom reikt de gemeente op maandag 7 september tijdens de Week van Lezen en Schrijven de Beuningse Taalheldenprijzen uit aan onze grootste Taalhelden van dit jaar.

 • Jeugdlintje: Meld jouw Beuningse Buitengewone held aan

  01 september 2020

  De gemeente Beuningen reikt ook dit jaar weer jeugdlintjes uit. Dit is een prijs voor kinderen van 6 tot en met 18 jaar die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen. Dat kan van alles zijn: bijvoorbeeld het helpen van een zieke buurvrouw, geld inzamelen voor een goed doel of je vrijwillig inzetten bij de voetbalclub. Daarvoor mag hij of zij wel in het zonnetje worden gezet. Meld deze held nu aan voor een jeugdlintje!