Nieuwsberichten oktober

 • Gemeente Beuningen zoekt gezinnen voor kinderen

  28 oktober 2020

  In Nederland wonen ongeveer 19.000 kinderen in een pleeggezin omdat zij tijdelijk of gedeeltelijk, niet thuis kunnen wonen. Wethouder Frans Houben, gemeente Beuningen: “In de Week van de Pleegzorg (28 oktober t/m 4 november 2020) vragen wij extra aandacht voor pleegzorg. We zijn op zoek naar pleegouders.”

 • Nieuwe ambtsketen en kwartet- en kaartspel onthuld door burgemeester Daphne Bergman

  27 oktober 2020

  Dit jaar bestaat de gemeente Beuningen 40 jaar. In het kader hiervan is er een nieuwe ambtsketen ontworpen. Ook ontwikkelden Stichting Historisch Besef en de gemeente Beuningen een kwartet- en kaartspel. Voorafgaand aan de raadsvergadering van 27 oktober presenteerde burgemeester Daphne Bergman de nieuwe ambtsketen en het kwartet- en kaartspel.

 • Denk mee over de Beuningse Biodiversiteit

  20 oktober 2020

  De gemeente Beuningen wil de biodiversiteit in de gemeente versterken en verhogen en stelt daarom een Biodiversiteitsnotitie op. We hebben daarbij uw hulp nodig.

 • Griepvaccinaties

  15 oktober 2020

  De ‘r’ is weer in de maand, dus ook de griepvaccinaties komen er weer aan. Het is juist in deze bijzondere tijd belangrijk dat deze vaccinaties uitgevoerd kunnen worden. Dit gebeurt natuurlijk op een veilige en verantwoorde manier. Passend binnen de huidige corona-maatregelen. Lees meer hierover via onderstaand bericht.

 • Online diensten gemeente deels onbereikbaar avond 19 oktober

  13 oktober 2020

  Op maandag 19 oktober aanstaande worden er updates doorgevoerd in de systemen die wij als gemeente gebruiken. Dat betekent dat u online tussen 20.00 en 22.00 uur niet alles kunt regelen zoals u van ons gewend bent.

 • Samen bouwen aan Monument van Verbinding

  08 oktober 2020

  In deze bijzondere tijd is er meer en meer behoefte aan verbinding. Aan het delen van verhalen. Aan contact. Deze week start in de gemeente Beuningen de bouw van een Monument van Verbinding. Een bamboestiek waarin u uw verhaal – letterlijk – delen. De bamboestokken symboliseren de mensen, de elastieken de verbinding. En het maken van het kunstwerk gebeurt in verbondenheid, met aandacht voor elkaar.

 • De balans is in balans

  08 oktober 2020

  Stevig groeien, het aanbod van diensten op peil houden, niet inleveren op kwaliteit en de zorg betaalbaar houden. Dat brengt grote kosten met zich mee. Het college wil de kostenstijgingen binnen de begroting opvangen en de onroerend zaakbelasting met niet meer dan 1,5% laten stijgen. Dat is gelukt. In de begroting 2021 staan de keuzes die B&W maakte om de ambities waar te maken. De raad bespreekt het pakket op 10 november. Net als vorig jaar wordt de begroting digitaal aangeboden en is het te lezen via de website van de gemeente.

 • Energieneutraal Beuningen stapje dichterbij

  08 oktober 2020

  Windmolens langs de A73 moeten op termijn het grootste deel van de energie voor de gemeente Beuningen opwekken. Op basis van onafhankelijk onderzoeken zijn de locaties aangewezen waar de windturbines het best kunnen komen te staan. We noemen dit het voorkeursalternatief. Het gaat om drie molens ten oosten van de A50 en twee ten westen van die snelweg. Het voorkeursalternatief werd op 6 oktober 2020 gepresenteerd aan een levendige raadscommissie Ruimte.

 • Rookmelders redden levens

  07 oktober 2020

  Bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook. Deze rook heeft veel giftige gassen. Hierdoor kunt u in een diepe bewusteloosheid raken, vaak al binnen een paar minuten! En wist u dat als u slaapt, u niets ruikt? Uw neus werkt dan niet, maar uw oren werken nog wel!

 • Gebruik een parkeerschijf in de blauwe zone

  06 oktober 2020

  Parkeert u uw auto wel eens in de blauwe zone? Dit is het gebied in het centrum van Beuningen waar u parkeert met een parkeerontheffing of een parkeerschijf. In oktober verandert de parkeerontheffing. Er liggen dan geen papiertjes meer achter de autoruit: de parkeerontheffing is dan digitaal.

 • Bezorging nieuw gemeentemagazine

  05 oktober 2020

  Burgemeester Daphne Bergman: “Welkom in Beuningen”.