Nieuwsberichten november

 • Wij zeggen NEE tegen geweld tegen vrouwen

  25 november 2020

  Ieder jaar vragen Ministeries, provincies, gemeenten en maatschappelijke organisaties van 25 november tot 10 december aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes.

 • Groenbeheer: snoeien, onkruid en groene verbeteringen

  24 november 2020

  Groen is een prachtige versiering van de gemeente. Bomen fleuren wijken op en nu de herfst gevallen is, zijn de mooiste kleuren heel dichtbij te vinden. Niet alleen is groen mooi, het zorgt ook voor een geluksgevoel en gaat ziekteverzuim en hittestress tegen. Groen is dus erg belangrijk voor ons en we genieten er volop van. Maar hebben er ook veel vragen over. De gemeente heeft de bijzondere plicht om voor de natuur te zorgen.

 • Jeugdlintje voor Beuningse jongeren die zich inzetten voor samenleving

  20 november 2020

  Burgemeester Daphne Bergman verraste vier Beuningse Buitengewone helden met een jeugdlintje. Dit gebeurde op vrijdag 20 november tijdens de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. De jongeren kregen een lintje omdat ze zich inzetten voor de Beuningse samenleving. Ze zijn een voorbeeld voor andere jongeren.

 • Schoenaker dicht op 21 en 22 november

  16 november 2020

  Provincie Gelderland vervangt zaterdag 21 en zondag 22 november de lichtmasten aan de Schoenaker (N847). De weg tussen Wijchen en Beuningen is beide dagen tussen 7.00 en 19.00 uur afgesloten voor verkeer. Fietsers en bromfietsers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van het fietspad.

 • Vuurwerkverbod tijdens de aankomende jaarwisseling

  15 november 2020

  De verkoop- en het afsteken van vuurwerk wordt de komende jaarwisseling eenmalig verboden. Dit om extra druk op de al zwaar belaste zorg en op de handhaving van de openbare orde te voorkomen. De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid ingestemd met dit tijdelijke verbod.

 • Energie besparen: een kwestie van doen

  13 november 2020

  Energie besparen is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor uw portemonnee. Vaak is energie besparen ook heel eenvoudig. De gemeente Beuningen heeft daarom wat tips voor u op een rijtje gezet.

 • Ondersteuning gedupeerden gezinnen kinderopvangtoeslagaffaire

  13 november 2020

  In Beuningen zijn meerdere gezinnen geraakt door de kinderopvangtoeslagenaffaire. Zij zijn in financiële problemen geraakt. Zij kunnen rekenen op hulp van de gemeente. We bieden bijvoorbeeld hulp bij schulden die veroorzaakt zijn door de toeslagenaffaire.

 • Sjors Sportief en Creatief

  13 november 2020

  Sjors Sportief en Creatief laat basisschoolkinderen meedoen met verschillende activiteiten zonder lid te hoeven worden van een vereniging. Afgelopen schooljaar schreven er ruim 1800 kinderen uit de gemeente Beuningen zich in. En door het grote succes van vorig jaar, is Sjors dit jaar weer terug.

 • Hoe zit het: katten

  13 november 2020

  In Nederland wonen veel kattenliefhebbers. Veel katten mogen buiten rondlopen van hun eigenaren. Dat leidt regelmatig tot overlast bij anderen uit de buurt. De gemeente krijgt soms klachten van mensen die last hebben van katten in hun tuin. De katten graven, poepen, vernielen beplanting en/of zorgen voor geluidsoverlast. Een besmetting met toxoplasmose (via contact met uitwerpselen) kan bovendien gezondheidsrisico’s met zich meebrengen.

 • Online Banenmarkt Rijk van Nijmegen

  10 november 2020

  Zoek je werk of is jouw bedrijf op zoek naar een nieuwe collega? Doe mee aan de Online Banenmarkt Rijk van Nijmegen. De banenmarkt die plaats vindt op dinsdag 24 november van 10.00 tot 13.00 uur in de LinkedIn-groep ‘Online Banenmarkt Rijk van Nijmegen’. De vorige editie in september leverde 120 vacatures en 88 bijdragen van werkzoekenden op.

 • Minder reizen en minder mensen zien

  05 november 2020

  Vanaf 4 november 2020, 22.00 uur, geldt een nieuwe Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

 • Beuningen blijft wagenpark verduurzamen

  04 november 2020

  Op weg naar een energieneutraal Beuningen in 2040 verduurzaamt de gemeente Beuningen haar wagenpark. Bij vervanging van onze bedrijfsvoertuigen kiezen we de meest duurzame oplossingen.