Nieuwsberichten mei

 • Tijdelijke Europese regeling geldigheid rijbewijzen

  29 mei 2020

  Door de coronacrisis kan het lastiger zijn om uw rijbewijs te verlengen. Bijvoorbeeld omdat er minder mogelijkheden zijn om hier een afspraak voor te maken of doordat de keuring door artsen of specialisten stil ligt. Daarom heeft de Europese Commissie besloten dat verlopen EU-rijbewijzen tijdelijk langer geldig zijn. Hieronder leest u meer.

 • Luchtkwaliteit rond A50 en A73 ruim binnen de wettelijke norm

  27 mei 2020

  Het afgelopen jaar onderzocht GGD Gelderland-Zuid op verzoek van de gemeente Beuningen de luchtkwaliteit nabij de A50 en A73. Hiervoor zijn stikstofdioxide-concentraties gemeten. Uit het onderzoek blijkt dat de aangetroffen concentraties ruim onder de wettelijke norm liggen. Maar ook onder deze norm is er nog veel gezondheidswinst te behalen door verbetering van de luchtkwaliteit.

 • Gemeentehuis, gemeentewerf en Munitax gesloten

  22 mei 2020

  Het gemeentehuis, de gemeentewerf en Munitax zijn maandag 1 juni gesloten vanwege Pinksteren. Dinsdag 2 juni staan wij weer voor u klaar. Wij wensen u een fijne Pinksteren.

 • Schapen grazen onder zonnepark Lage Woerd

  22 mei 2020

  Het zonnepark Lage Woerd in Ewijk levert inmiddels niet alleen stroom. Om de grond onder de panelen op een natuurlijke wijze bij te houden, zijn inmiddels 37 Texelse schapen losgelaten op het terrein.

 • Jaarrekening 2019 geeft vertrouwen voor de toekomst

  20 mei 2020

  De gemeente Beuningen sluit de jaarrekening 2019 af met een positief resultaat van € 3,2 miljoen. Verschillende begrotingsposten vielen voordeliger uit dan verwacht. Zo kwam er meer geld binnen uit onroerende zaakbelasting, kreeg de gemeente een hogere uitkering uit het Gemeentefonds en werd het onderhoud in de openbare ruimte voor een lager bedrag uitgevoerd dan eerder gedacht. Een groot deel van dat resultaat wordt opgenomen in de algemene reserve.

 • Hondenbezitters opgelet: Auto-inbraken in de gemeente

  08 mei 2020

  Terwijl de meeste mensen binnen zitten of al op bed liggen, maakt u een laatste ronde door de wijk om bijvoorbeeld uw hond uit te laten. Op dat moment bent u de oren en ogen van de wijk. De politie en gemeente vragen u om hulp.

 • Raadsvergadering 12 mei verplaatst

  08 mei 2020

  De raadsvergadering van 12 mei is verplaatst naar 2 juni. De planning voor de digitale commissie- en raadsvergaderingen ziet er nu zo uit:

 • Gemeente sluit drugspand Palinggracht

  07 mei 2020

  De gemeente Beuningen sloot op donderdag 7 mei een drugspand. Niemand mag de woning meer in. De ramen en deuren zijn afgesloten en verzegeld en het slot is vervangen. Verbreken van de verzegeling is strafbaar. Het pand aan de Palinggracht in Beuningen gaat voor 4 maanden dicht. De politie heeft de woning eind vorig jaar doorzocht. Ze vonden in het pand drugs, contant geld en een vuurwapen.

 • Herdenking 4 mei in gemeente Beuningen in een aangepaste vorm

  06 mei 2020

  De herdenkingen in de gemeente Beuningen zijn dit jaar anders van vorm. Dit vanwege de coronacrisis. De toespraak van de burgemeester is online te zien. Ook vertelt Addy Hendriks haar oorlogsverhaal.

 • Sportaanbod t/m 18 jaar in coronatijd

  06 mei 2020

  Iedereen tot en met 18 jaar mag weer buitensporten. Benieuwd wat kinderen allemaal kunnen doen in onze gemeente? Lees hieronder meer.

 • Gemeentehuis, gemeentewerf en Munitax gesloten

  01 mei 2020

  Het gemeentehuis, de gemeentewerf en Munitax zijn maandag 4 en dinsdag 5 mei gesloten vanwege Bevrijdingsdag. Woensdag 6 mei staan wij weer voor u klaar.

 • Schoenaker afgesloten

  01 mei 2020

  De Provincie Gelderland werkt dit voorjaar aan de N847. Dit is de Schoenaker tussen Beuningen en Wijchen. De weg krijgt nieuw asfalt, ze maken de kruising met de Ficarystraat veiliger en er komen nieuwe verkeerslichten. Van vrijdag 8 t/m maandag 11 mei is de Schoenaker daarom dicht. Ook de oprit naar Nijmegen en de afrit vanuit Druten op de A73 zijn dicht. De kruising met de Verlengde Wilhelminalaan is wel open.