Is uw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie?

Het isoleren van de spouwmuur verhoogt het comfort binnen en de energierekening gaat naar beneden. Bovendien is spouwisolatie veel goedkoper dan u misschien denkt.

Comfort in huis 

Spouwmuurisolatie geeft meer comfort in huis. 

  • De muren houden de warmte beter vast en geven minder kou af. 
  • Het wordt gelijkmatiger warm in huis. 
  • Ook de winst voor het milieu is groot: doordat de verwarming minder vaak aanslaat, daalt uw gasverbruik en stoot u minder CO2 uit.

Snel terugverdiend

Bij een hoekwoning of 2-onder-1-kap kost het isoleren van de spouwmuur ca. €2.000,-. Daarmee bespaart u volgens Milieu Centraal u zo’n 650 euro per jaar. In drie jaar heeft u de investering dus terugverdiend. 

Subsidie

Bent u eigenaar en bewoner van een woning? Dan kan u ongeveer 20 procent subsidie krijgen van de Rijksoverheid, als twee of meer isolatiemaatregelen worden uitgevoerd. En als dat gebeurt, kunt u ook subsidie aanvragen voor een paar extra maatregelen die energie besparen, zoals een isolerende voordeur en maatwerkadvies. 

Loket Duurzaam Wonen Plus

Wilt u meer informatie over spouwmuurisolatie of andere gevelisolatie en wilt u een persoonlijk gesprek hierover? Neem dan contact op met Loket Duurzaam Wonen Plus in uw gemeente. Op www.duurzaamwonenplus.nl vindt u de openingstijden en de locaties van het loket. Een e-mail sturen naar info@duurzaamwonenplus.nl kan natuurlijk ook.