Nieuwsberichten maart

Bekijk hier de nieuwsberichten uit maart 2020.

 • Coalitieakkoord en nieuw college

  17 juli 2020

  Op vrijdag 27 maart maakten de partijen het nieuwe coalitieakkoord ‘Nieuwe verbindingen’ openbaar. Ook maakten de fractievoorzitters de wethouderskandidaten en portefeuilleverdeling bekend. Tijdens de raadsvergadering op dinsdag 31 maart werden de nieuwe wethouders benoemd. Wethouders Piet de Klein (BN&M), Frans Houben (GroenLinks), Hans Driessen (D66) en Sijmen Versluijs (PvdA) vormen samen met burgemeester Daphne Bergman het college.

 • Duurzaam Thuis

  30 maart 2020

  In deze ongewisse tijden verblijven, werken en onderwijzen veel mensen met alle gezinsleden thuis. Deze situatie vraagt de nodige aanpassingen in uw woning, want er wordt nu de hele dag verwarmd en geleefd, dag in dag uit.

 • Nieuwe coalitie in de startblokken

  17 juli 2020

  Afgelopen weken onderhandelden Beuningen Nu & Morgen, GroenLinks, D66 en de Partij van de Arbeid in de gemeente Beuningen over de vorming van een nieuwe coalitie. Inmiddels ligt er een nieuw coalitieakkoord met als naam ‘Nieuwe verbindingen’. Hierin krijgen onderwerpen zoals wonen, werken, duurzaamheid, energie en omgeving veel aandacht. Op vrijdag 27 maart maakten de partijen dit akkoord openbaar.

 • Schuldhulpverlening in Beuningen ‘Op tijd erbij’

  25 mei 2020

  Op 1 mei start de gemeente Beuningen met het project “Op tijd erbij”. Door samen te werken met woningcorporatie Woonwaarts, zorgverzekeraars en waterbedrijf Vitens komen inwoners met mogelijke geldproblemen eerder in beeld bij de gemeente. Hierdoor is het mogelijk in een vroeg stadium samen naar oplossingen te zoeken. Dit om grotere problemen in de toekomst te voorkomen.

 • Werkzaamheden viaduct A50

  26 maart 2020

  Van maandag 30 maart tot en met donderdag 2 april voert Rijkswaterstaat betonreparaties uit aan het A50-viaduct over de Van Heemstraweg in Ewijk. Hiervoor is één rijstrook op de Van Heemstraweg afgesloten. Verkeerslichten regelen het verkeer.

 • Brand loods gemeentewerf

  21 april 2020

  Op woensdag 25 maart is rond 12.00 uur een brand geweest bij een loods van de gemeentewerf.

 • Beuningen heeft EnergieVoorVier

  23 maart 2020

  Energiecoöperatie EnergieVoorVier vertelt graag waar zij mee bezig is.

 • Is uw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie?

  10 maart 2020

  Het isoleren van de spouwmuur verhoogt het comfort binnen en de energierekening gaat naar beneden. Bovendien is spouwisolatie veel goedkoper dan u misschien denkt.

 • Evenement organiseren? Vraag op tijd een evenementenvergunning aan

  Wilt u een evenement organiseren, vraag dan op tijd een evenementenvergunning aan.

 • Beuningen gaat voor meer woningen

  04 maart 2020

  Het Rijk, de provincie Gelderland en 18 gemeenten, waaronder Beuningen, maken afspraken om samen snel meer woningen te bouwen in de regio Arnhem-Nijmegen. Tot 2025 moeten er 20.000 woningen bijkomen. Op de lange termijn zelfs 50.000 tot 60.000.

 • Nieuwe leverancier hulpmiddelen Wmo

  04 maart 2020

  De gemeenten in de regio Nijmegen (Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen en Wijchen) werken vanaf 1 juni 2020 samen met een nieuwe leverancier voor Wmo hulpmiddelen: Welzorg. Welzorg levert hulpmiddelen, zoals scootmobielen en rolstoelen, aan mensen die via hun gemeente een Wmo voorziening krijgen.

 • Hulp nodig bij de administratie? Stichting Perspectief helpt!

  04 maart 2020

  Vanaf 3 maart is het nieuwe project ‘Administratie voor elkaar’ van start gegaan. Heeft u moeite met het begrijpen van brieven, het invullen van formulieren of het regelen van de administratie? Vrijwilligers, met een financiële achtergrond, van Stichting Perspectief helpen u graag op weg!

 • Vermeldingen gemeentegids 2020-2021

  Eind juni 2020 wordt de nieuwe gemeentegids van Beuningen weer huis aan huis bezorgd. De uitgave van deze gemeentegids wordt net als vorig jaar verzorgd door uitgeverij Akse Media BV uit Den Helder. De uitgever is gestart met het actualiseren van de adressen in onze gemeentegids.