Nieuwsberichten augustus

 • 'Leren oog voor elkaar te hebben begint in groep 1’

  04 augustus 2020

  Onder #oogvoorelkaar plaatst de gemeente Beuningen portretten van mensen met een bijzonder verhaal. Hun verhalen gaan over leven met kwetsbaarheden, ziekte of psychische klachten. En ze gaan over hoe belangrijk de mensen om je heen zijn en hoe je ondanks je situatie tóch doorgaat. Volg #oogvoorelkaar op social media voor meer interviews en videoportretten.

 • Let op: groter risico op natuurbranden

  07 augustus 2020

  Het is al langere tijd droog in de natuur. De kans op natuur- en bermbranden is groter. Daarom geldt sinds vrijdag 7 augustus fase 2: ‘extra alert’.

 • Boomonderhoud in de gemeente

  Komende weken onderhouden we een groot aantal bomen in de gemeente. Na een onderzoek van duizenden bomen in de gemeente is besloten zo’n 4500 bomen te onderhouden.

 • Nationaal hitteplan is ingegaan: tips

  Het wordt erg warm komende dagen. Het RIVM heeft daarom het nationaal hitteplan in laten gaan.

 • Verduurzaam uw huis deze zomer

  03 augustus 2020

  Blijft u deze zomer thuis? En bent u net als veel Nederlanders aan het klussen? Misschien is de Toekomstbestendig Wonen Lening dan iets voor u. Met deze lening financiert u tegen een aantrekkelijke rente maatregelen die uw koophuis duurzamer en levensloopbestendig maken. Isoleer bijvoorbeeld uw woning, of laat een traplift plaatsen of asbest verwijderen.

 • Blauwalg in Grindgat Weurt

  03 augustus 2020

  In het grindgat in Weurt is blauwalg gevonden. Blauwalg is een bacterie die bij aanraking met de huid en bij inname voor irritatie kan zorgen. Water dat met blauwalg is besmet, ziet er meestal blauw-groen uit. Drijvend aan het oppervlak vormt blauwalg een laag die op olie lijkt.

 • Natuurbranden: Let goed op

  29 juli 2020

  Een brandje in de natuur loopt snel uit de hand. Natuurbranden zijn moeilijk te doven. Vuur verspreid zich razendsnel via bomen en kan onverwacht op de grond opduiken.

 • 112, daar red je ook op vakantie levens mee

  29 juli 2020

  Een ongeluk is erg vervelend. Ook onderweg of op vakantie kan iets gebeuren. Gelukkig hebben alle landen van de Europese Unie hetzelfde alarmnummer: 1-1-2.