Nieuwsberichten april

 • Wie verdient een lintje?

  30 april 2020

  Tot 1 juni vinden er geen bijeenkomsten en evenementen plaats vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Dit betekent ook dat de jaarlijkse Lintjesregen, waar we Koninklijke Onderscheidingen uitreiken, niet doorging.

 • Extra mogelijkheden voor het aanbieden van gft-afval

  30 april 2020

  Vanaf mei kunt u het gft-afval weer elke week aan de straat zetten.

 • Fietspad Van Heemstraweg krijgt nieuw asfalt

  28 april 2020

  Het fietspad tussen de Hommelstraat en de rotonde met de Schoenaker in Beuningen krijgt nieuw asfalt. Het fietspad is daarom vanaf dinsdag 28 april afgesloten.

 • Koningsdag 2020 vieren we thuis

  23 april 2020

  Vanwege de coronacrisis ziet dit jaar ook het programma voor Koningsdag er heel anders uit. We blijven thuis en halen Koningsdag 2020 naar binnen!

 • Gemeente sluit drugspand

  23 april 2020

  De gemeente Beuningen sloot op donderdag 23 april in Ewijk een drugspand. Een deel van het pand aan de Klaphekstraat gaat voor 3 maanden dicht. De politie heeft het pand begin dit jaar doorzocht. Het pand bestaat uit een woning en een bedrijfsgedeelte. Ze vonden in het bedrijfsgedeelte een hennepkwekerij, die direct ontmanteld is.

 • Start werkzaamheden aanleg glasvezel buitengebied

  20 april 2020

  Het buitengebied van de gemeente Beuningen krijgt glasvezel. In april start Aannemer NKM Networkservice met werkzaamheden in het buitengebied van de gemeente Beuningen. Dit is nodig om glasvezel aan te leggen. De werkzaamheden gebeuren in opdracht van Glasvezel Buitenaf.

 • Gemeente sluit drugspand

  08 april 2020

  De gemeente Beuningen sloot op woensdag 8 april in Ewijk een drugspand. Het pand aan de Van Heemstraweg gaat voor 6 maanden dicht. De politie heeft het bedrijfspand begin dit jaar doorzocht. Ze vonden in het pand een hennepkwekerij, die direct ontmanteld is. Deze vondst vormt een aantasting van de veiligheid en leefbaarheid in onze woonwijken.

 • Maakt u gebruik van het Kindpakket? Dan hebben wij leuk nieuws!

  08 april 2020

  Beuningen Kindpakket Beuningen en stichting Leergeld 2Stromenland willen ook in deze tijd graag iets leuks en positiefs doen. Kinderen zijn nu ineens hele dagen thuis en werken thuis aan school. Dit vraagt veel inzet van ouders en kinderen. Ontspanning en gezelligheid is in deze periode net zo belangrijk. Daarom hebben we een leuke actie. Lees hieronder meer.

 • Een AED voor uw buurt

  06 april 2020

  Elke week krijgen in ons land ongeveer 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Als iemand een hartstilstand krijgt, is het belangrijk dat de reanimatie binnen zes minuten start. Reanimatie en defibrillatie (schok geven met een AED) binnen zes minuten geeft een kans op overleven van vijftig tot zeventig procent.

 • Sirenes loeien op maandag 6 april

  03 april 2020

  Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur loeien alle 4278 sirenes in Nederland. Ook tijdens deze coronacrisis zullen de sirenes loeien op maandag 6 april om 12.00 uur.

 • Baggeren omgeving Beuningen, Ewijk, Weurt en Nijmegen

  02 april 2020

  Van augustus 2019 tot april 2020 baggert Waterschap Rivierenland sloten in het gebied in en om Beuningen, Ewijk, Weurt en Nijmegen.

 • Van bestemmingsplan naar omgevingsplan

  30 maart 2020

  Op 1 januari 2021 treedt de nieuwe Omgevingswet in werking. Deze nieuwe wet vervangt veel andere wetten die van alles regelen voor onze omgeving.