Nieuwsberichten oktober

 • Beuningen draagt Daphne Bergman voor als nieuwe burgemeester

  31 oktober 2018

  De gemeenteraad van Beuningen beveelt de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan om mevrouw D.A. Bergman te benoemen als burgemeester van de gemeente Beuningen. Dit is de uitkomst van een besloten raadsvergadering op dinsdag 30 oktober 2018. De raad volgt daarmee het voorstel van de vertrouwenscommissie. Mevrouw Bergman is sinds 15 januari 2018 door de commissaris van de Koning in Gelderland benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Beuningen.

 • Dementievriendelijk Beuningen: Wonen met dementie

  25 oktober 2018

  In de gemeente Beuningen wonen steeds meer mensen met dementie. Om mee te kunnen doen in de maatschappij, en zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen, is kennis van en begrip voor dementie nodig. Dementievriendelijk Beuningen zet zich in om deze kennis bij inwoners, winkels, verenigingen en bedrijven te vergroten. Aan de hand van feiten, voorbeelden en praktische tips vertellen deskundigen, mensen met dementie, mantelzorgers en vrijwilligers over de impact die dementie heeft, maar zeker ook over de mogelijkheden van mensen met dementie. Deze keer vertellen Ben Jansen en Hans van Hees over wonen met dementie.

 • Dementievriendelijk Beuningen: wethouder Pim van Teffelen aan het woord

  25 oktober 2018

  In de gemeente Beuningen wonen steeds meer mensen met dementie. Om mee te kunnen doen in de maatschappij, en zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen, is kennis van en begrip voor dementie nodig. Dementievriendelijk Beuningen zet zich in om deze kennis bij inwoners, winkels, verenigingen en bedrijven te vergroten. Aan de hand van feiten, voorbeelden en praktische tips vertellen deskundigen, mensen met dementie, mantelzorgers en vrijwilligers over de impact die dementie heeft, maar zeker ook over de mogelijkheden van mensen met dementie. Deze keer vertelt wethouder Pim van Teffelen over zijn rol binnen dit project.

 • Wat gebeurt er met uw persoonsgegevens?

  25 oktober 2018

  De gemeente houdt persoonsgegevens van inwoners bij in de Basisregistratie Personen (BRP).Wij gaan vertrouwelijk met deze informatie om. Hieronder leest u wat wij met uw gegevens doen.

 • Deel uw foto’s met ons!

  25 oktober 2018

  Onze gemeente heeft veel mooie plekken waar u foto’s kunt maken. Denk aan de prachtige natuur, het water en de dorpen. Iedere kern heeft zijn eigen karakteristieke en prachtige landschappen. Maakt u weleens foto’s in onze gemeente en wilt u deze graag aan anderen laten zien? Deel deze dan met ons! Wij plaatsen de foto’s dan regelmatig op onze website, social media of in folders.

 • Volgende stap op weg naar nieuwe burgemeester

  23 oktober 2018

  Op 30 oktober a.s. komt de gemeenteraad van Beuningen bijeen in een extra vergadering. Het eerste deel van de gemeenteraadsvergadering is besloten. In dat deel besluit de raad wie de raad aanbeveelt aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om voor te dragen tot benoeming als nieuwe burgemeester van de gemeente. In het tweede, openbare, deel van de raadsvergadering maakt de raad de naam van de voorkeurskandidaat bekend.

 • Nieuwe uitvoerder Kindpakket Beuningen

  22 oktober 2018

  Internexxt uit Breukelen gaat vanaf vandaag voor de gemeente Beuningen het Kindpakket uitvoeren. Het bedrijf heeft (een deel van) AMCNexxt overgenomen. Deze organisatie voerde vanaf 1 januari 2018 het Kindpakket uit. Eind september ging AMCNexxt failliet. Internexxt is een bedrijf van Intermediad.

 • Uitleg OV-chipkaart en reizen met het OV

  18 oktober 2018

  Niet alle senioren zijn goed op de hoogte van de mogelijkheden om makkelijk en toegankelijk met het openbaar vervoer te reizen. Zogenoemde OV-ambassadeurs willen daar verandering in brengen! Daarom organiseren zij op dinsdag 30 oktober in MFA ’t Hart in Ewijk een bijeenkomst om uitleg hierover te geven.

 • Van oud naar nieuw textiel!

  16 oktober 2018

  Doe mee met de textielactie en maak kans op een mooie prijs

 • Extra snoeiafval

  16 oktober 2018

  De meeste huizen in onze gemeente hebben een tuin met veel groen. Een fijne plek. Én bron van extra snoei- en tuinafval. Wij geven u wat tips om dit afval af te voeren.

 • Regenboogvlag gehesen voor Coming Out Day

  11 oktober 2018

  Het is vandaag Coming Out Day. Een belangrijke dag voor de LHBTI-gemeenschap. Burgemeester Daphne Bergman hees vanochtend om 09.15 uur samen met Laurens Zevenbergen de regenboogvlag bij het gemeentehuis in Beuningen. Ook op basisschool De Vuurvlinder in Beuningen is de regenboogvlag in de top gehangen.

 • Dit eet Beuningen: aan tafel bij Moataz Aouf en Mays Arab uit Aleppo, Syrië

  05 oktober 2018

  Moataz Aouf kwam drie jaar geleden naar Nederland. Daarvoor woonde hij in Aleppo, een grote stad in het noordwesten van Syrië. Zo’n twee jaar geleden kwam ook zijn vrouw Mays Arab naar Nederland. Moataz en Mays doen er alles aan om hun leven in Beuningen weer op te bouwen. Tijdens een heerlijke Syrische maaltijd van rode linzensoep, Maalobeh (omgekeerde hartige rijsttaart) en salade vertellen ze hun verhaal.

 • Leergeld vult het Kindpakket aan

  01 oktober 2018

  Gezinnen die het Kindpakket Beuningen gebruiken kunnen vanaf 1 oktober ook weer terecht bij Stichting Leergeld. De afgelopen maanden werkten de gemeente en Leergeld aan hoe de stichting het Kindpakket kan aanvullen. Die afspraken zijn nu gemaakt.