Nieuwsberichten juli

 • Barbecue jij brandveilig?

  20 juli 2018

  Veel mensen steken met dit mooie weer graag de barbecue aan, in de tuin of bij de tent of caravan. Gelukkig gaat het meestal goed. Maar wat doet u als de brandende barbecue omvalt of iemand vindt dat de barbecue niet snel genoeg brandt en er spiritus bij gooit? Lees hier tips om veilig te barbecueën.

 • Zwemmen in rivieren en kanalen? Levensgevaarlijk

  13 juli 2018

  De regio Gelderland-Zuid wordt doorkruist door mooie grote rivieren en kanalen. Een heerlijke plek voor een picknick of lange wandeling. Maar let op, het is geen zwemwater! Het is namelijk levensgevaarlijk om te zwemmen in de rivieren. Verschillende tragische ongelukken bevestigen dit keer op keer.

 • Gebiedsraad belangrijk bij samenstellen locatieplan

  09 juli 2018

  In 2040 is de gemeente Beuningen energieneutraal. Binnen de gemeentegrenzen wordt vanaf dat moment net zoveel duurzame energie opgewekt als dat er gebruikt wordt. Om dat te bewerkstelligen, en inwoners en bedrijven enthousiast te maken, is begin 2017 de energievisie ‘Energiek Beuningen’ vastgesteld. De afgelopen maanden deelde maandelijks een betrokkene zijn kijk op deze energieneutrale toekomst. In deze aflevering blikt wethouder Piet de Klein terug op wat is bereikt én vooruit op wat er nog staat te gebeuren.

 • Putten voor waterafvoer weer schoon

  05 juli 2018

  Deze weken worden alle gemeentelijke straatkolken gereinigd. De putten voor waterafvoer worden op werkdagen, vanaf 7 uur ‘s ochtends, schoongemaakt. Wilt u geen voertuigen op de kolken zetten? Dan kan de reinigingsvrachtwagen de putten goed bereiken.

 • Gevonden voorwerpen Down The Rabbit Hole

  04 juli 2018

  Bekijk hier de lijst met gevonden voorwerpen van Down The Rabbit Hole.