Coronavirus

Regel uw zaken zoveel mogelijk online. Is dit niet mogelijk? Alleen dan kunt u op afspraak terecht in het gemeentehuis. Hierbij is het dragen van een mondkapje verplicht. Blijf thuis als u grieperig of verkouden bent. Informatie over het coronavirus vindt u op www.beuningen.nl/coronavirus.

Nieuws RSS icoon

 • Peuteropvang: samen spelen en leren

  05 maart 2021

  Wist u dat uw kind in de gemeente Beuningen al vanaf 2 jaar naar de peuteropvang (eerder peuterspeelzaal) kan? Samen spelen, leren en zich zo goed mogelijk ontwikkelen, dat verdient ieder kind! De peuteropvang is hiervoor de juiste plek. De opgeleide medewerkers stimuleren de ontwikkeling van uw kind. Zo gaat uw peuter straks goed voorbereid naar de basisschool.

 • Ruim 1200 gemeentelijke bomen extra beschermd

  04 maart 2021

  Wij breiden onze lijst met waardevolle, en daarmee beschermde, bomen uit. Wij geven zo invulling aan onze ambitie om meer gemeentelijke bomen te beschermen tegen kap.

 • Starterslening

  23 februari 2021

  De prijzen van woningen op de woningmarkt stijgen. Hierdoor is het lastiger voor starters om een woning te kopen. Daarom verhoogt de gemeente Beuningen de koopprijsgrens van de starterslening naar € 250.000,-.

 • Leerzame lente-activiteit voor kinderen

  18 februari 2021

  Kruip, fladder of zoem door je tuin en kijk met de ogen van een egel, tuinvogel of wilde bij of je in deze tuin op bezoek wilt komen. Of misschien zelfs wilt wonen. Met deze activiteit gaat Operatie Steenbreek Beuningen hopelijk ook voor jonge kinderen in onze gemeente leven. Download de dierenmaskers op de site van Het Dijkmagazijn.

 • Stel je vraag aan de burgemeester!

  13 februari 2021

  We zijn benieuwd of kinderen en jongeren uit de gemeente Beuningen vragen over corona hebben voor burgemeester Daphne Bergman. Ben je bijvoorbeeld nieuwsgierig wat het eerste is dat de burgemeester gaat doen als corona voorbij is? Of wanneer jij weer met vriendinnen naar de bioscoop kan? Jongerenwerkers Zakaria en Lotte stellen jouw vraag graag aan de burgemeester!

 • Dar haalt vanaf maandag 15 februari weer afval op

  12 februari 2021

  Vanaf maandag 15 februari haalt Dar weer oud papier en plastic+ op. Ook de inhaaldagen van plastic+ zijn die week. In de digitale afvalwijzer en Dar-app staan alle ophaal- en inhaaldagen.

 • Waardebonnen-actie energiebesparende maatregelen afgelopen

  12 februari 2021

  Alle huiseigenaren uit de gemeente Beuningen ontvingen deze week een waardebon. Hiermee konden zij energiebesparende maatregelen en led-lampen aanschaffen. Al veel mensen maakten gebruik van deze waardebon. Daarom is het budget al op.

 • Gemeenteraad neemt positief besluit over vier zonneparken

  09 februari 2021

  Op 26 januari besloot de gemeenteraad mee te werken aan de realisatie van vier zonneparken in onze gemeente. In totaal gaat het om 40 hectare ‘zon’. De vier parken hebben in totaal zo’n 40 megawatt aan opgesteld vermogen. Hiermee kunnen ongeveer 12.000 huishoudens van groene stroom worden voorzien. Dit is de eerste stap in de ruimtelijke procedure voor het afgeven van de definitieve vergunning voor de parken. U kunt tot en met 18 maart uw zienswijze op deze plannen indien.

 • Avondklok verlengd

  26 februari 2021

  De avondklok is verlengd tot en met 15 maart 4.30 uur. Dat is nodig, omdat nieuwe, besmettelijkere varianten van het coronavirus terrein winnen in Nederland. Dat kan leiden tot een nieuwe golf van besmettingen.

 • Stempas

  U moet stemmen in de gemeente waar u op 1 februari 2021 ingeschreven stond. U heeft een stempas nodig om te stemmen. Een stempas ontvangt u uiterlijk twee weken voor de verkiezing.

 • Het houdt niet op…

  06 januari 2021

  …niet vanzelf. U heeft deze zin vast weleens voorbij horen komen in een reclameblok op de radio of televisie. Heeft u ook een vermoeden van huiselijk geweld, kindermishandeling of ouder(en)mishandeling in uw omgeving? Blijf er niet mee zitten en vraag om advies bij Veilig Thuis.

 • Stuur iemand een kaartje!

  06 januari 2021

  Dit jaar kan de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Beuningen, vanwege de coronamaatregelen, niet doorgaan. Om dit jaar toch in te luiden, ontvangt u deze week een nieuwjaarsgroet van burgemeester Daphne Bergman. Bij deze groet vindt u ook drie andere kaartjes die u op kunt sturen.

 • Stakeholderssessie: Omgevingsvisie

  Hieronder leest u hoe u met ons mee kunt denken.