Coronavirus

Regel uw zaken zoveel mogelijk online. Is dit niet mogelijk? Alleen dan kunt u op afspraak terecht in het gemeentehuis. Hierbij is het dragen van een mondkapje verplicht. Blijf thuis als u grieperig of verkouden bent. Informatie over het coronavirus vindt u op www.beuningen.nl/coronavirus.

Senioren mogen weer gaan sporten!

In de gemeente Beuningen wonen veel senioren. In 2016 voldeed 75% van de 65 plussers aan de beweegnorm. De Beweegnorm voor senioren houdt in dat er minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning wordt gedaan, verspreid over diverse dagen in de week. Zo liepen de senioren gemiddeld 5 dagen per week 30 minuten per dag. Hiermee waren de senioren de leeftijdsgroep die het beste voldeed aan deze Beweegnorm.

In tijden van corona is sporten en bewegen voor senioren niet vanzelfsprekend. Sinds 11 mei mag er weer buiten gesport en bewogen worden individueel of in groepsverband. Dit is erg belangrijk voor gezondheid, fitheid en om elkaar te ontmoeten. Ik ben Nicole van Benthum, fysiotherapeut en buurtsportcoach en ik wil u informeren hoe u op een veilige en vertrouwde manier het bewegen kunt hervatten. 
“Zonder angst en vol vertrouwen weer gaan bewegen” dat is wat ik de senioren toewens. Ik ben vanuit Fysiotherapie de Hofstede en als buurtsportcoach betrokken bij de zorg voor senioren binnen de gemeente Beuningen. Een rol waarvoor ik samenwerk met diverse zorginstanties en –organisaties. “Alleen dán kun je deze doelgroep optimaal bedienen.”

In eerste instantie vind ik het belangrijk dat senioren weer het vertrouwen terugwinnen om weer naar buiten te gaan en ervaren dat elkaar ontmoeten op 1,5 meter afstand veilig kan. Er bestaan veel vragen onder senioren hoe ze het bewegen weer veilig kunnen vormgeven. Het is niet voor alle senioren vanzelfsprekend om het bewegen weer uit zichzelf op te pakken. Soms is het doen van een boodschap of de kapper bezoeken al een uitdaging. Hoe mooi zou het zijn als iedereen zonder grote angst kan genieten van een wandeling op de dijk of met de fiets er even op uit kan gaan deze zomerperiode.
De komende weken wil ik de senioren meenemen in een aantal succesverhalen over het hervatten van sporten en bewegen binnen de gemeente Beuningen. Hoe starten verengingen hun activiteiten voor senioren weer op? Hoe gaan we om met mensen die nu niet goed weten hoe ze het sporten weer moeten oppakken? Wat houdt de beweegnorm voor senioren nou precies in? Welke initiatieven voor bewegen zijn er binnen de 4 kerndorpen Winssen, Ewijk, Beuningen en Weurt?  Om de week zal er een portret te zien zijn gedurende de maanden juli, augustus en september. 
De succesverhalen zijn terug te lezen op de website “www.beuningensameninbeweging.nl”. 

Meer informatie

Wanneer men zelf een succesverhaal wilt delen of vragen heeft over sporten en/ of bewegen in tijden van Corona mail dan naar info@beuningensameninbeweging.nl. Uw persoonlijke vraag zal opgepakt worden.
Heeft u een inhoudelijke vraag en twijfelt u over uw gezondheid en het weer kunnen bewegen, neem dan contact op met uw eigen huisarts. Hij/zij kent de zorgverleners en beweeginitiatieven binnen de gemeente Beuningen en kan u naar de juiste instantie of organisatie doorverwijzen.