Coronavirus

Regel uw zaken zoveel mogelijk online. Is dit niet mogelijk? Alleen dan kunt u op afspraak terecht in het gemeentehuis. Hierbij is het dragen van een mondkapje verplicht. Blijf thuis als u grieperig of verkouden bent. Informatie over het coronavirus vindt u op www.beuningen.nl/coronavirus.

Nieuwe maatregelen

Op maandag 14 december kondigde premier Rutte nieuwe coronamaatregelen aan. Lees hier meer over deze maatregelen.

 • Contactberoepen

  Contactberoepen zoals kappers, tatoeëerders en nagelstylisten zijn gesloten. Uitgezonderd zijn contactberoepen waar tegen betaling zorg wordt verleend op basis van enkele zorgwetten of in het kader van bloedafname en bloedvoorziening. Ook de opticiens, audiciens en de dierenartsen uitgezonderd van het verbod.

 • Coronavirus en sporten

  Maandag 14 december werd bekend dat volwassenen alleen of met zijn tweeën sporten, en alleen buiten. Kinderen t/m 17 jaar mogen sporten in teamverband en mogen wedstrijden onderling spelen, maar ook alleen buiten. We zoeken momenteel uit wat de maatregelen exact voor u betekenen.

 • Detailhandel en winkelen

  15 december 2020

  Alleen winkels die essentieel zijn blijven open. Dit zijn winkels gericht op de eerste levensbehoeften. Alle winkels sluiten om uiterlijk 20.00 uur. Voor winkels die overwegend levensmiddelen (eten en drinken) verkopen geldt een uitzondering. Tussen 20.00 en 6.00 uur kunt u geen alcohol kopen of laten bezorgen.

 • Dorpshuizen

  Buurthuizen, net als dorpshuizen en wijkcentra, zijn dicht voor publiek. Dat betekent dat zij gesloten zijn voor vrije inloop. Een buurthuis, dorpshuis of wijkcentrum mag wel activiteiten organiseren, maar alleen voor maatschappelijke ondersteuning van kwetsbare personen.

 • Het gebruik van mondkapjes

  Op veel plekken in Nederland wordt het gebruik van een mondkapje dringend geadviseerd of is het verplicht. Op deze pagina’s leest u waar u een mondkapje moet dragen, hoe u een mondkapje het beste kunt dragen en wat goede mondkapjes zijn. Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht.

 • Horeca

  Hieronder leest u een overzicht van de maatregelen die voor de horeca gelden.

 • Nederland blijft tot tenminste 9 februari in lockdown

  12 januari 2021

  Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland tenminste tot en met 9 februari in lockdown blijft.

 • Noodopvang

  De kinderopvang en het basisonderwijs zijn gesloten tot en met tenminste 25 januari 2021. De kinder- en gastouderopvang is wel open voor ouders met een cruciaal beroep of als hun kinderen in een kwetsbare positie zitten.

 • Onderwijs

  In het basis- en voortgezet onderwijs en bij instellingen voor mbo-, hbo- en wetenschappelijk onderwijs wordt alleen afstandsonderwijs gegeven. Kinderen met ouders die werken in een cruciaal beroep kunnen wel naar de basisschool of de kinderopvang of buitenschoolse opvang. Als in een gezin één ouder een cruciaal beroep uitvoert, is het verzoek om zoveel mogelijk zelf de kinderen op te vangen.