Coronanieuws RSS icoon

Op deze pagina vindt u recente nieuwsberichten over het coronavirus. Wilt u ander nieuws zien? Kijk hiervoor op de startpagina van de website.

 • Openingsplan: stap voor stap meer mogelijk

  13 april 2021

  We staan op een bijzonder punt. De besmettingen met het coronavirus nemen nog steeds toe. Ook liggen er nog te veel mensen met corona in het ziekenhuis. Aan de andere kant: er worden nu snel steeds meer mensen gevaccineerd. De verwachting is dat er over een aantal weken veel minder mensen met corona in het ziekenhuis liggen. We snakken naar een samenleving zonder coronamaatregelen. En met toegangstesten kan er ook steeds meer. Het kabinet heeft daarom een openingsplan gemaakt.

 • Jeugd in coronatijd

  29 maart 2021

  De coronamaatregelen hebben veel impact, vooral op jongeren. Jongerenwerkers Zakaria en Lotte gingen daarom in gesprek met burgemeester Daphne Bergman en delen de zorgen en vragen van jongeren met haar.

 • Het houdt niet op…

  06 januari 2021

  …niet vanzelf. U heeft deze zin vast weleens voorbij horen komen in een reclameblok op de radio of televisie. Heeft u ook een vermoeden van huiselijk geweld, kindermishandeling of ouder(en)mishandeling in uw omgeving? Blijf er niet mee zitten en vraag om advies bij Veilig Thuis.

 • Het gebruik van mondkapjes

  Op veel plekken in Nederland wordt het gebruik van een mondkapje dringend geadviseerd of is het verplicht. Op deze pagina’s leest u waar u een mondkapje moet dragen, hoe u een mondkapje het beste kunt dragen en wat goede mondkapjes zijn. Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht.

 • (Openbaar) vervoer

  De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben invloed op het vervoer in de regio. Blijf zoveel mogelijk thuis en reis alleen met het ov voor noodzakelijke reizen. Lees hier meer over de situatie per vervoerder.

 • Tips als u zich somber of gespannen voelt door het coronavirus

  01 mei 2020

  Bent u somber, gespannen of misschien zelfs angstig door het coronavirus? Dat is begrijpelijk. Dat kan als u alleen bent, maar ook als u samen met andere mensen woont. Praat er samen over met mensen in uw omgeving. Het helpt om af en toe een pauze te nemen. Van uw werk, van de drukte thuis of van het tv-kijken. Ook helpt het om de berichtgeving over het coronavirus even niet te volgen.

 • Geldzorgen of financiële problemen door het coronavirus?

  09 november 2020

  Komt u door het coronavirus in de financiële problemen of heeft u geldzorgen door bijvoorbeeld een onverwachte daling van uw inkomen of een toename van uw kosten? Vraag dan om hulp, voordat de problemen groter worden en de situatie uit de hand loopt.

 • Huisartsenzorg

  15 april 2020

  Ook als u klachten heeft die niets met corona te maken hebben kunt u bij uw huisarts terecht. Het is belangrijk dat u hiermee niet blijft doorlopen. Neem bij twijfel telefonisch contact op met uw huisarts.

 • Buurtbemiddeling in tijden van coronamaatregelen

  02 april 2020

  We leven in bijzondere tijden door de maatregelen rondom corona. Het normale leven staat even stil. Bijna iedereen is veel meer in huis, moet thuis werken en de kinderen helpen met het schoolwerk. Anderen moeten werken in moeilijke omstandigheden. Er is onzekerheid en soms ook wel angst.

 • Thuis en corona

  28 maart 2020

  Door de uitbraak van het coronavirus zijn het spannende tijden. Leerlingen gaan niet naar school en we vermijden sociaal contact zoveel als mogelijk. Hoe leg je kinderen uit wat er aan de hand is? De maatregelen tegen het coronavirus hebben een enorme invloed op ons leven. Daardoor kunnen de spanningen thuis flink oplopen. Wat kunt u doen?

 • Vraag over het coronavirus? Hier kunt u terecht

  22 maart 2020

  Lees hieronder waar u terecht kunt voor meer informatie.

 • Afstand houden, waar hebben we het over?

  16 maart 2020

  Het advies van de overheid om afstand van elkaar te houden is niet voor iedereen duidelijk. Wat wordt daarmee bedoeld?

 • Hulp vanuit de rijksoverheid

  Het kabinet heeft een noodpakket met maatregelen genomen om u als ondernemers extra te steunen.