Maatregelen

Hier leest u meer over landelijke, regionale en lokale maatregelen. Deze informatie wordt steeds aangevuld.

 • Nieuwe noodverordening: Meer lokaal maatwerk om coronavirus tegen te gaan

  09 augustus 2020
 • Grip op coronavirus met lokale maatregelen

  07 augustus 2020

  De Nederlandse corona-aanpak is erop gericht het virus maximaal onder controle te krijgen, de zorg niet te overbelasten en kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen. In de aanloop naar de zomerperiode hebben we gezien hoe belangrijk het is om ons aan de maatregelen te blijven houden. De besmettingen liepen terug en hierdoor konden we geleidelijk aan de maatregelen versoepelen.

 • Per 1 juli: 1,5 meter blijft norm

  26 juni 2020

  Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig want het coronavirus is zeker niet verdwenen.

 • Toch op vakantie? Ga dan wijs op reis

  07 juni 2020

  De zomer van 2020 wordt vanwege het coronavirus anders dan we gewend zijn. Met vakantie gaan is dit jaar minder vanzelfsprekend. Voor wie toch gaat, luidt het advies van het kabinet: bereid u goed voor en informeer uzelf.

 • Vanaf 1 juni kan de horeca open

  30 mei 2020

  Stap voor stap krijgen we meer ruimte. Ga je binnenkort naar een restaurant of café, houd dan rekening met elkaar en volg aanwijzingen op van het personeel. Want alleen samen krijgen we corona onder controle.

 • Maatregelen coronavirus vanaf 1 juni

  03 juni 2020

  De planning voor de versoepelingen van de coronamaatregelen in Nederland, blijft op hoofdlijnen van kracht. Dat heeft het kabinet woensdag 27 mei 2020 besloten. Minister-president Rutte lichtte de uitkomsten van het overleg na afloop toe tijdens een persmoment

 • Verlenging maatregelen coronavirus

  01 mei 2020

  Op dinsdag 24 april verlengde het kabinet de coronamaatregelen. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren. Lees hier meer over alle maatregelen.

 • Zelf verspreiding voorkomen

  31 maart 2020

  De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen voorkomen. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. De maatregelen leest u in dit bericht.

 • Vraag over het coronavirus? Hier kun je terecht

  22 maart 2020

  Lees hieronder waar u terechtkunt voor meer informatie.

 • Afstand houden, waar hebben we het over?

  16 maart 2020

  Het advies van de overheid om afstand van elkaar te houden is niet voor iedereen duidelijk. Wat wordt daarmee bedoeld?

 • Aanvullende maatregelen onderwijs, horeca en sportclubs

  15 maart 2020

  Minister Bruins (Medische Zorg) en minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst. Deze maatregelen zijn op dinsdag 24 april aangepast. De maatregelen zijn:

 • Informatie leerlingenvervoer en coronavirus

  15 maart 2020

  Zondag 15 maart nam het kabinet aanvullende maatregelen in de aanpak van het coronavirus. Eén van deze maatregelen is dat scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met de meivakantie. Maakt uw kind gebruik van Leerlingenvervoer? Meldt u zich dan bij uw vervoerder van leerlingenvervoer.

 • Extra maatregelen: scholen, horeca gesloten

  15 maart 2020

  Zondag 15 maart heeft de rijksoverheid extra maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. "Het zijn ingrijpende maatregelen", zegt burgemeester Bergman. "Maar gezondheid staat nu op 1." Deze maatregelen zijn op dinsdag 24 april verlengd tot en met dinsdag 19 mei.

 • Coronavirus in onze regio

  12 maart 2020

  De maatregelen die 12 maart zijn afgekondigd door het kabinet, hebben ook gevolgen voor de regio Gelderland-Zuid. De burgemeesters van de regio, waaronder burgemeester Bergman, zijn aan het eind van de middag bij elkaar gekomen voor overleg.