Coronanieuws RSS icoon

Op deze pagina vindt u alle nieuwsberichten die te maken hebben met het coronavirus. Wilt u ander nieuws zien? Kijk hiervoor op de startpagina van de website. Algemene informatie over het coronavirus en wat u kunt doen leest u op www.beuningen.nl/coronavirus.

 • Nieuwe regionale maatregelen om het virus in te dammen

  18 september 2020
 • Geen mondkapjesplicht meer voor jongeren in het leerlingen- en doelgroepenvervoer

  17 september 2020

  De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, drs. H.M.F. Bruls, heeft op 17 september 2020 de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid aangepast en vastgesteld

 • Thuisquarantaine: wanneer is het een goed idee

  27 augustus 2020

  Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen kan het nodig zijn dat u thuis blijft en geen bezoek ontvangt. Dit heet in (thuis)quarantaine gaan. U blijft bijvoorbeeld thuis als u klachten heeft die passen bij corona, zoals een loopneus of koorts. Hoe lang u in quarantaine gaat en wat de regels zijn verschilt per situatie.

 • Houd corona buiten de deur

  18 augustus 2020
 • Grip op coronavirus met lokale maatregelen

  07 augustus 2020
 • Blokje om in coronatijd

  09 juli 2020

  De afgelopen tijd zaten we veel stil. De coronamaatregelen zijn wat versoepeld, maar toch ervaren veel mensen het nog als spannend om ook daadwerkelijk weer dingen op te pakken en er op uit te gaan. Vooral als u ook nog eens in de risicogroep valt. Overal in de samenleving worden veiligheidsmaatregelen genomen zodat u weer erop uit kan. Hieronder vindt u de eerste tips om veilig een blokje om te gaan.

 • De noodverordening: hoe werkt dat precies?

  25 juni 2020

  Om de verspreiding van het coronavirus te beperken gelden er regels. Op die regels moet, als dat nodig is, gehandhaafd worden. Daarom geldt er sinds 15 maart een zogeheten noodverordening. Hieronder leest u meer informatie over de noodverordening en over wanneer de landelijke regels ingaan.

 • Per 1 juli: 1,5 meter blijft norm

  26 juni 2020

  Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig want het coronavirus is zeker niet verdwenen.

 • Senioren mogen weer gaan sporten!

  23 juni 2020

  In de gemeente Beuningen wonen veel senioren. In 2016 voldeed 75% van de 65 plussers aan de beweegnorm. De Beweegnorm voor senioren houdt in dat er minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning wordt gedaan, verspreid over diverse dagen in de week. Zo liepen de senioren gemiddeld 5 dagen per week 30 minuten per dag. Hiermee waren de senioren de leeftijdsgroep die het beste voldeed aan deze Beweegnorm.

 • Frans Houben: Stap voor stap krijgen we meer ruimte

  19 juni 2020

  Bericht van wethouder Frans Houben.

 • Noodverordening COVID-19 weer aangepast

  13 juni 2020

  De noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid is weer aangepast en vastgesteld. De gemeenschappelijke was-, toilet- en douchevoorzieningen mogen vanaf 15 juni weer open in de regio.

 • Coronavirus: Geef elkaar de ruimte en blijf alert

  04 juni 2020

  Vanaf 1 juni mag er weer meer. De terrassen zijn open en dat geldt ook voor bijvoorbeeld de bioscoop. De versoepeling van de maatregelen om het coronavirus onder controle te houden gebeurt in kleine stapjes. En dat kan soms verwarrend zijn. Wat mag er wel en wat mag er niet? Alle regels zijn erop gericht om de verspreiding van het coronavirus zoveel als mogelijk tegen te gaan. Aan iedereen de vraag om verantwoordelijkheid te nemen. Kunt u iets doen om de kans op besmetting – voor jou en voor anderen – te verkleinen? Doe dat dan.

 • Toch op vakantie? Ga dan wijs op reis

  07 juni 2020
 • Cruyff Courts Ooigraaf en Hutgraaf weer open

  02 juni 2020

  Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, sloten we voorlopig het Cruyff Court bij de Ooigraaf en het Cruyff Court bij de Hutgraaf. Vanaf woensdag 3 juni gaan deze weer open en kan er weer een balletje getrapt worden.

 • Informatie over het coronavirus

  01 juni 2020

  We begrijpen goed dat u gezien de laatste ontwikkelingen veel vragen heeft over het coronavirus. Als gemeente staan we in nauw contact met de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (VRGZ) en de GGD. Hier leest u waar u meer informatie kunt vinden en wat u kunt doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

 • Vanaf 1 juni kan de horeca open

  30 mei 2020

  Stap voor stap krijgen we meer ruimte. Ga je binnenkort naar een restaurant of café, houd dan rekening met elkaar en volg aanwijzingen op van het personeel. Want alleen samen krijgen we corona onder controle.

 • Actuele routekaart coronamaatregelen

  03 juni 2020
 • Vanaf 1 juni testen mogelijk voor iedereen met milde klachten

  01 juni 2020

  Iedereen met milde klachten (verkouden, hoesten, keelpijn en koorts) kan vanaf 1 juni een afspraak maken om zich te laten testen bij de GGD.

 • Maatregelen vanaf 1 juni

 • Doe mee met de kleurwedstrijd!

  De scholen zijn weer begonnen. Om te vieren dat de kinderen weer naar school mogen en omdat de gemeente 40 jaar bestaat, hebben we een kleurwedstrijd bedacht! Alle kinderen in de gemeente Beuningen mogen meedoen. Dus vindt uw kind het leuk om te kleuren en te tekenen? Kleur de kleurplaat hieronder in of maak zelf een mooie tekening en maak kans op een leuke prijs! De mooiste tekening krijgt een plekje aan de wand in het kantoor van de burgemeester.

 • Versoepeling van de coronamaatregelen voor ondernemers vanaf 11 mei

  08 mei 2020

  Vanaf maandag 11 mei krijgt Nederland weer meer ruimte in de Coronacrisis. Een aantal bedrijven kunnen weer aan de slag. Ook het uitoefenen van de meeste contactberoepen is weer mogelijk. Dit betekent gelukkig ook dat de meeste ondernemers weer geld gaan verdienen. Hieronder leest u meer.

 • Coronavirus en buitensporten voor volwassenen

  07 mei 2020

  Het kabinet heeft besloten dat er vanaf 11 mei ook voor volwassenen meer ruimte komt om buiten te sporten.

 • Tips als u zich somber of gespannen voelt door het coronavirus

  01 mei 2020

  Bent u somber, gespannen of misschien zelfs angstig door het coronavirus? Dat is begrijpelijk. Dat kan als u alleen bent, maar ook als u samen met andere mensen woont. Praat er samen over met mensen in uw omgeving. Het helpt om af en toe een pauze te nemen. Van uw werk, van de drukte thuis of van het tv-kijken. Ook helpt het om de berichtgeving over het coronavirus even niet te volgen.

 • Burgemeester: Vijfde inwoner overleden aan coronavirus

  30 april 2020

  Een vijfde inwoner van de gemeente Beuningen is helaas overleden aan het coronavirus.

 • Geldzorgen of financiële problemen door het coronavirus?

  22 juni 2020

  Komt u door het coronavirus in de financiële problemen of heeft u geldzorgen door bijvoorbeeld een onverwachte daling van uw inkomen of een toename van uw kosten? Vraag dan om hulp, voordat de problemen groter worden en de situatie uit de hand loopt.

 • De vlog van de burgemeester

  24 april 2020

  Dinsdagavond zaten we met z’n allen aan de buis gekluisterd voor de persconferentie van Mark Rutte. Er komt voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren. Helaas kregen we ook te horen dat evenementen tot 1 september niet door mogen gaan. Burgemeester Daphne Bergman vertelt in de vlog van deze week meer.

 • Rijksoverheid verlengt maatregelen corona

  01 mei 2020

  We gaan samen door met de corona-aanpak in Nederland. Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken, afstand houden - alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren - worden verlengd. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren.

 • De vlog van de burgemeester

  19 april 2020

  Het coronavirus heeft een enorme impact. Het kabinet nam maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Dat vraagt veel van ons, ook wanneer het mooier weer is. Bewegen is belangrijk. De burgemeester geeft tips.

 • Corona-update nieuwsbrief gemeente Beuningen

  16 april 2020

  De gemeente heeft een nieuwsbrief gemaakt met alle algemene informatie, tips en een overzicht van organisaties en personen die onze inwoners kunnen helpen.

 • Huisartsenzorg

  15 april 2020

  Ook als u klachten heeft die niets met corona te maken hebben kunt u bij uw huisarts terecht. Het is belangrijk dat u hiermee niet blijft doorlopen. Neem bij twijfel telefonisch contact op met uw huisarts.

 • De vlog van de burgemeester

  Het coronavirus heeft een enorme impact. Het kabinet nam maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Dat vraagt veel van ons, ook wanneer het mooier weer wordt of we een lang weekend vrij hebben. De burgemeester wenst jullie een fijne Pasen!

 • Gemeente Beuningen stelt last onder dwangsom Groene Heuvels uit

  08 april 2020

  Op dit moment loopt een handhavingstraject tegen eigenaren van recreatiewoningen op recreatiepark de Groene Heuvels die hun vakantiewoning gebruiken op een manier die in strijd is met het geldende bestemmingsplan. Verschillende eigenaren kregen een last onder dwangsom opgelegd. Ze kregen zes maanden de tijd om die overtreding van het bestemmingsplan te beëindigen. De coronacrisis heeft grote invloed op ons land. Op onze bedrijven én op onze inwoners. Het college besluit daarom om de begunstigingstermijnen van lasten onder dwangsom voor eigenaren van recreatiewoningen op de Groene Heuvels met drie maanden te verlengen. Dat betekent dat gebruikers van die recreatiewoningen meer tijd krijgen om andere woonruimte te vinden.

 • Aanvullende coronamaatregelen op campings, vakantieparken en andere recreatielocaties in Gelderland-Zuid

  03 april 2020

  Gemeenschappelijke was-, toilet- en douchevoorzieningen op campings, vakantieparken, jachthavens en andere recreatielocaties moeten vanaf 2 april 2020 gesloten zijn. Deze maatregel is onderdeel van de aanvullende coronamaatregelen van het Kabinet. De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft vandaag alle eigenaren van dergelijke voorzieningen hierover per brief geïnformeerd. Accommodaties die zijn voorzien van eigen sanitaire voorzieningen zijn wel toegestaan.

 • Burgemeester: Vierde inwoner overleden aan coronavirus

  02 april 2020

  Een vierde inwoner van de gemeente Beuningen is helaas deze week overleden aan het coronavirus.

 • Gemeente Beuningen neemt maatregelen om ondernemers te helpen

  01 april 2020
 • De vlog van de burgemeester

  Het coronavirus heeft een enorme impact. Het kabinet nam maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Maatregelen in het belang van de gezondheid, maar ook maatregelen die ondernemers economisch raken. Daarom neemt de gemeente Beuningen in aanvulling op de steunmaatregelen van het Rijk ook eigen steunmaatregelen. Burgemeester Daphne Bergman steekt de ondernemers een hart onder de riem.

 • Eerste boetes voor samenkomst

  02 april 2020

  Op 31 maart hebben handhavers van de gemeente Beuningen vijf jongeren beboet die zich niet hielden aan de maatregelen vanuit de overheid om corona te voorkomen. De jongeren waren met auto’s naar de dijk in Winssen gekomen om daarna samen in één van de auto’s samen te komen. Dat mag niet meer sinds vorige week.

 • Verlenging maatregelen coronavirus

  31 maart 2020

  Dinsdag 31 maart heeft het kabinet de maatregelen in de aanpak van het coronavirus verlengd.

 • Burgemeester: Derde inwoner overleden aan coronavirus

  01 april 2020

  Een derde inwoner van de gemeente Beuningen is overleden als gevolg van een besmetting met het Coronavirus.

 • Buurtbemiddeling in tijden van coronamaatregelen

  02 april 2020

  We leven in bijzondere tijden door de maatregelen rondom corona. Het normale leven staat even stil. Bijna iedereen is veel meer in huis, moet thuis werken en de kinderen helpen met het schoolwerk. Anderen moeten werken in moeilijke omstandigheden. Er is onzekerheid en soms ook wel angst.

 • Thuis en corona

  28 maart 2020

  Door de uitbraak van het coronavirus zijn het spannende tijden. Leerlingen gaan niet naar school en we vermijden sociaal contact zoveel als mogelijk. Hoe leg je kinderen uit wat er aan de hand is? De maatregelen tegen het coronavirus hebben een enorme invloed op ons leven. Daardoor kunnen de spanningen thuis flink oplopen. Wat kunt u doen?

 • Burgemeester: Twee inwoners overleden aan coronavirus

  26 maart 2020

  In de afgelopen dagen zijn helaas 2 inwoners van de gemeente Beuningen overleden als gevolg van een besmetting met het Coronavirus.

 • Vraag over het coronavirus? Hier kun je terecht

  22 maart 2020

  Lees hieronder waar je terecht kunt voor meer informatie.

 • NL-alert coronavirus: Nederlands/English

  22 maart 2020

  Er is zojuist een NL-Alert verstuurd in heel Nederland over dat het belangrijk is om afstand te houden van elkaar.

 • Corona-informatie in heel veel talen

  21 maart 2020

  Iedereen heeft vragen over het coronavirus en de maatregelen in Nederland. Begrijpelijke informatie is heel belangrijk. Ook als je de Nederlandse taal niet of niet goed snapt.

 • De vlog van de burgemeester

  Sinds 12 maart heeft ons kabinet, in verband met het Coronavirus, een aantal maatregelen genomen die ons leven in de gemeente Beuningen beïnvloeden. Het is belangrijk dat we ons aan deze afspraken houden om elkaar te beschermen. In deze vlog spreekt burgemeester Daphne Bergman u toe.

 • Noodopvang kinderen van ouders in vitale beroepen

  19 maart 2020

  Vanaf maandag 16 maart zijn de scholen en kinderdagverblijven gesloten als noodmaatregel in de bestrijding van het Corona-virus. Voor de kinderen van ouders met cruciale beroepen wordt noodopvang geregeld, zodat hun ouders werkzaam kunnen blijven. Dat geldt ook voor kinderen waarvan slechts één ouder een vitaal beroep heeft, kunnen aankloppen bij hun school of kinderopvang als ze zelf geen opvang kunnen regelen. De scholen en kinderopvang regelen deze opvang in eerste instantie zelf.

 • Afstand houden, waar hebben we het over?

  16 maart 2020

  Het advies van de overheid om afstand van elkaar te houden is niet voor iedereen duidelijk. Wat wordt daarmee bedoeld?

 • Dienstverlening gemeente Beuningen door coronavirus

  16 maart 2020

  De gemeente is geopend volgens de openingstijden, dat geldt ook voor de gemeentewerf. Maar door de nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, hebben wij onze dienstverlening aangepast. Houd hier rekening mee.

 • Aanvullende maatregelen onderwijs, horeca en sportclubs

  15 maart 2020

  Minister Bruins (Medische Zorg) en minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst. De maatregelen zijn verlengd tot en met 28 april en zijn:

 • Hulp vanuit de rijksoverheid

  Het kabinet heeft een noodpakket met maatregelen genomen om u als ondernemers extra te steunen.

 • Informatie leerlingenvervoer en coronavirus

  15 maart 2020

  Zondag 15 maart nam het kabinet aanvullende maatregelen in de aanpak van het coronavirus. Eén van deze maatregelen is dat scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Maakt uw kind gebruik van Leerlingenvervoer? Meldt u zich dan bij uw vervoerder van leerlingenvervoer.

 • Extra maatregelen: scholen, horeca gesloten

  15 maart 2020

  Zondag 15 maart heeft de rijksoverheid extra maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. "Het zijn ingrijpende maatregelen", zegt burgemeester Bergman. "Maar gezondheid staat nu op 1."

 • Het indammen van het coronavirus en wat dat betekent voor u

  15 maart 2020

  Gemeente Beuningen heeft een overzichtpagina waar alle berichten over het indammen van het coronavirus en de maatregelen die daarvoor nodig zijn staan.

 • Gevolgen coronavirus voor evenementen in Beuningen

  13 maart 2020

  Het gemeentehuis en de gemeentewerf zijn gewoon open. Een aantal bijeenkomsten die de gemeente Beuningen organiseert, is gewijzigd of afgelast. Hiermee volgt Beuningen de landelijke richtlijnen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het overzicht is nog niet volledig en werken we regelmatig bij.

 • Coronavirus in onze regio

  12 maart 2020

  De maatregelen die vandaag, 12 maart, zijn afgekondigd door het kabinet, hebben ook gevolgen voor de regio Gelderland-Zuid. De burgemeesters van de regio, waaronder burgemeester Bergman, zijn aan het eind van de middag bij elkaar gekomen voor overleg.

 • Inwoonster uit Ewijk besmet met coronavirus

  05 maart 2020

  Vanmiddag is bij 4 personen uit Gelderland-Zuid het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van de Veiligheidsregio en de GGD geven aan dat het gaat om een vrouw uit Ewijk (gemeente Beuningen), een man uit Geldermalsen (gemeente West Betuwe) en een man uit Beneden-Leeuwen (gemeente West Maas en Waal) die allemaal in Noord-Italië zijn geweest. Zij verblijven thuis in isolatie. De vierde persoon, een vrouw uit Nijmegen, is opgenomen in het Radboudumc Nijmegen. Bij binnenkomst is zij meteen in isolatie verpleegd. In totaal zijn in Gelderland-Zuid nu 6 besmette gevallen bekend.